Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Γερμανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο της Schaeffler – Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίες

Γερμανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο της Schaeffler – Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίες
Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, σε μια έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής μηχανικών Schaeffler, γνωστοποίησε η γερμανική αστυνομία.

Μια έκρηξη σε μια εγκατάσταση καθαρισμού βιομηχανικών αλάτων στο εργοστάσιο της Schaeffler, στο Έλτμαν, στη Βαυαρία, αναφέρθηκε στην αστυνομία του κοντινού Σβάινφουρτ στις 10:15 (11:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Πάνω από 120 πυροσβέστες και αστυνομικοί, αλλά μια μεγάλη ομάδα ειδικών σε επιχειρήσεις διάσωσης, έσπευσε επί τόπου. Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δεν μοιάζει να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους περίοικους, καθώς δεν εκλύθηκαν επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες.
Οι τέσσερις πιο σοβαρά τραυματισμένοι διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία, ενώ από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ζητήθηκε να εγκαταλείψουν προσωρινά τις θέσεις τους. Στην πλειονότητά του, το προσωπικό έχει πλέον επιστρέψει στη δουλειά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η αστυνομία στο Σβάινφουρτ και οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το συμβάν.
Η Schaeffler, εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, κατασκευάζει επίσης ανταλλακτικά για συστήματα μετάδοσης και μηχανές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες Volkswagen και Daimler.
Η Έλτμαν βρίσκεται στην Κάτω Φρανκονία, μια περιοχή της Βαυαρίας.

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.