Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας καταδίκασε τον κυβερνήτη του Costa Concordia, σε δεκαέξι χρόνια φυλάκισης



Στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, έχασαν την ζωή τους τριάντα δυο άνθρωποι
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επιβεβαίωσε την καταδίκη του Φραντσέσκο Σκεττίνο, κυβερνήτη του Costa Concordia, σε δεκαέξι χρόνια φυλάκισης. Στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, έχασαν την ζωή τους τριάντα δυο άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν.

Ο Σκεττίνο περίμενε την ανακοίνωση της δικαστικής ετυμηγορίας μπροστά από τις φυλακές Ρεμπίμπια της Ρώμης και ο δικηγόρος του έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης χτύπησε την πόρτα της φυλακής, «διότι εμπιστεύεται την δικαιοσύνη». Η δικαστική αυτή απόφαση θεωρείται οριστική, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην καπετάνιου, πρόσθεσαν ότι θα αποφασίσουν, τις επόμενες ημέρες, αν πρόκειται να προσφύγουν και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Κατά την υπεράσπισή του ο Φραντσέσκο Σκεττίνο παραδέχθηκε ότι έδωσε εντολή να γείρει, το πλοίο, κοντά στο νησί Τζίλιο, ώστε να κάνει ένα είδος υπόκλισης κοντά στον τόπο διαμονής ενός γνωστού και έμπειρου καπετάνιου, κάτι που ήταν ένας συνηθισμένος «φόρος τιμής». Πρόσθεσε, όμως, πως όταν κατάλαβε ότι το πλοίο ήταν πολύ κοντά στα βράχια, ζήτησε να διορθωθεί η πορεία πλεύσης, και οι υφιστάμενοί του (κυρίως ο πηδαλιούχος) έκαναν, συνολικά, οκτώ λάθη.

Η καταδικαστική απόφαση του εφετείου, η οποία, ουσιαστικά, επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, είχε υπογραμμίσει, μεταξύ των άλλων, ότι ο Σκεττίνο εγκατέλειψε το Concordia ενώ στο μισοβυθισμένο πλοίο βρίσκονταν ακόμη πολλοί επιβάτες, και ότι ήλεγχε την πλεύση του κρουαζιερόπλοιου, βασιζόμενος περισσότερο στο ένστικτό του και λιγότερο στην λεπτομερή χαρτογράφηση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Hi Dear,




    i Like Your Blog Very Much..I see Daily Your Blog ,is A Very Usefull For me.


    You Can see also my services.....


    Η πρώτη και μεγαλύτερη κοινότητα γάμου στην Κύπρο! – provagamou.com! Γάμος, Γαμπρος, Gamos & Provagamou Στην Κυπρο Η 1η Κοινότητα Γάμου στην Κύπρο.








    Visit Now - γαμπρος
    ----------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.