Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Άγιος Σάββας: Ιατρικός εξοπλισμός αξίας 500.000 ευρώ έκανε φτερά σε μία ώρα Έκλεψαν τα μηχανήματα για να τα στείλουν στο εξωτερικό; Μία κλοπή καθόλου... τυχαία

Άγιος Σάββας: Έκλεψαν τα μηχανήματα για να τα στείλουν στο εξωτερικό;
Διπλός ο στόχος των ληστών ιατρικών μηχανημάτων από τον «Άγιο Σάββα», σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου και της αστυνομίας. Εκτιμούν ότι η... εξειδίκευση των δραστών στην αφαίρεση τόσο ακριβών μηχανημάτων και εξαρτημάτων στοχεύει στη διοχέτευσή τους στο εξωτερικό,
ενώ η απώλειά τους, που προκαλεί την υπολειτουργία της γαστρεντερολογικής και πνευμονολογικής κλινικής, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι πρόκειται για μια περίεργη κλοπή. Τα μηχανήματα είναι εξειδικευμένα και θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς η εταιρεία συντήρησης θα τα εντοπίσει με βάση τους κωδικούς.

Έτσι οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μηχανήματα εκλάπησαν με σκοπό να πωληθούν σε κέντρο του εξωτερικού όπου και δεν θα εντοπιστούν εύκολα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου, καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.

Όπως έγινε γνωστό έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

 protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.