Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αλβανία: Απειλές προς τη δασκάλα που πήγε μαθητές στην εκδήλωση στην Κρανιά


Μάιος 16, 2017. 22:17
Αρκετά αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν  επικριτικά στην ελληνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κρανιά του Δελβίνου, στη Βόρειο Ήπειρο για την
103η επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Μερικές από τις αλβανικές ιστοσελίδες σημειώνουν ότι οι διοργανωτές κατέβασαν την αλβανική σημαία και ανήρτησαν ελληνικές σημαίες, προκαλώντας έναν σοβινιστικό κλίμα στα μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, ο Αλβανο-Τσάμης συγγραφέας Άρμπεν Λάλα,  με δημοσιεύματα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στράφηκε κατά της δασκάλας Μαρίνας Καΐση που βρέθηκε στην εκδήλωση αυτή της Κρανιάς.
Σε σημείωμά του σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αλβανο-τσάμης: «Που είναι η υπουργός Λιντίντα Νικόλα, που η δασκάλα ενθαρρύνει τους μαθητές σε τέτοιες αντι-αλβανικές ενέργειες στη Κρανιά στο Δέλβινο;»
Γράφει το «politiko.al»:
Την Κυριακή στο χωριό Κρανιά του Δελβίνου εκπρόσωποι των εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα, όπως η Χρυσή Αυγή, ΣΦΕΒΑ, ΠΣΥΒΑ, ΕΣ1914 και ο καταδικασθείς για τρομοκρατία το 1994,  ποιητής και συγγραφέας Βαγγέλης Παπαχρήστος, η δασκάλα Μαρίνα Καΐση που ανάγκασε τους μαθητές της να πάνε στην εκδήλωση, κατέβασαν την αλβανική σημαία και τοποθέτησαν την ελληνική  και αυτήν της προσάρτησης της νότιας Αλβανίας.
Υπενθυμίζουμε τον Έλληνα τρομοκράτη Θύμιο Λώλη που το 1914 προέβη σε σφαγές στη νότια Αλβανία και το 1944 πήρε μέρος στις σφαγές των τσάμηδων με τον Ζέρβα. Από το 2010 ο Βαγγέλης Ντούλε και ο Βασίλης Μπολάνος αποφάσισαν να τιμούν τους τρομοκράτες στην Κρανιά του Δελβίνου.
Την Κυριακή πέρασαν τα σύνορα περίπου 20 Έλληνες  παραστρατιωτικοί εξτρεμιστές. Τι συμβαίνει στη νότια Αλβανία;
--
 The Hellenic Information Team

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ:Εκδήλωση στην Κρανιά και στο Δελβινάκι: υπενθυμίζεται η 103η επέτειος του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.