Τρίτη 16 Μαΐου 2017

“Γιατί κρατάμε στο ΝΑΤΟ τον ψευδοεταίρο που λέγεται Τουρκία” γράφουν οι Γερμανοί!


Σφοδρά πυρά κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας από τον γερμανικό Τύπο που γράφει για “νατοϊκό ψευδοεταίρο”!
Αφορμή η κόντρα που εξακολουθεί να υπάρχει με τη βάση του Ιντσιρλίκ και την απαγόρευση της Άγκυρας να επιτρέψει επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στο προσωπικό που έχει εκεί το Βερολίνο.
Η εφημερίδα Westfälische Nachrichten γράφει χαρακτηριστικά:
«Να το πάλι – το κακό ξωτικό από την Άγκυρα. Ο πρόεδρος Ερντογάν υποδεικνύει για πολλοστή φορά στη γερμανική κυβέρνηση πόσο αδιάφορη του είναι η γερμανοτουρκική σχέση αυτό τον καιρό. Η άρνηση  σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν στρατιώτες που βρίσκονται στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, δεν μπορεί πλέον να καλύπτεται με διπλωματικές ρητορείες από το Βερολίνο.
Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Tageszeitung: «Ποιο το νόημα να κρατάμε την Τουρκία σαν ψευτοεταίρο στο ΝΑΤΟ;» διερωτάται η εφημερίδα για να αναλύσει παρακάτω ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Τουρκία. «Το 2017 το ΝΑΤΟ δεν επωφελείται πλέον ούτε γεωστρατηγικά από τη συμμαχία με την Τουρκία. 
Η ιδέα ότι μέσω κοινών δομών μπορεί να ασκηθεί επιρροή εσωπολιτικά στην Τουρκία, έχει γίνει πια ψευδαίσθηση, αναφέρει η DW. Και οι δε προσδοκίες ότι η συμμαχία με την Τουρκία θα μπορούσε να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα με την Εγγύς Ανατολή, δεν επαληθεύονται, όπως δείχνει το παράδειγμα του Ιντσιρλίκ». 

 militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.