Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Οι προετοιμασίες άρχισαν: Τουρκικά στρατεύματα ανά πάσα στιγμή θα εισβάλουν στην Συρία ερχόμενα σε αντιπαράθεση με Αμερικανούς! ΒΙΝΤΕΟ


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τον τουρκικό τύπο πριν λίγο από την  πόλη της Afrin διαφαίνονται ξεκάθαρα πλέον οι τουρκικές στρατιωτικές προετοιμασίες για εισβολή.

Τουρκικές ισχυρότατες  δυνάμεις μαζί με περίπου 2.000 άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη του αποκαλούμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ετοιμάζονται για εισβολή και πολεμικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της πόλης Ιντλίμπ.

Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η πόλη της Afrin θα είναι ενδεχομένως το κύριο σημείο περικύκλωσης  των Τούρκων .

Η παρουσία όμως Αμερικανών στην περιοχή που υποστηρίζουν τους Κούρδους και τα σενάρια ενός νέου υπό δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν αποτελούν μέγιστη «ύβρη» όπως φαίνεται για τον Ερντογάν που κινείται πρώτος όπως και ομόλογος του ο Σαντάμ.

Ενδεχομένως όμως σε αυτήν  την απονενοημένη πράξη να έχει συμπαραστάτη την Ρωσία η οποία επιζητεί να αλλάξει το μείγμα των συμμάχων της,  ενώ βρετανικά και αμερικανικά άρματα αναμένουν να εισβάλουν από  Ιορδανία στην Συρία.

Κοινώς όποιος προλάβει » τον κύριο είδε» στο συριακό έδαφος με τους Τούρκους να δίνουν τα ρέστα τους.

Με αυτές τις κινήσεις η Άγκυρα επιζητεί τον έλεγχο και του εναέριου χώρου της Συρίας διότι τον θεωρεί  ζωτικής σημασίας για  να ελέγξει και αποκλείσει οποιαδήποτε συνένωση των Κούρδων .

Υπενθυμίζουμε εικόνα τουρκικής εφημερίδας παρουσιάζει την κατεχόμενη Κύπρο και την Βόρεια Συρία και μέρος του Ιράκ  ως τουρκικά εδάφη, κατά παραγγελία για να την εμπεδώσει η διεθνή κοινότητα.  

Με  αυτές τις εικόνες και τον άκρατο οθωμανικού τύπου εθνικισμό οι Τούρκοι διεκδικούν  όλα αυτά τα εδάφη  ως » πρώην  δικά τους» , προετοιμαζόμενοι   να επιστρέψουν στα Βαλκάνια  και το Ιράκ, μετά την Συρία.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία απειλούν μόνο την Τουρκία, όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία», είχε δηλώσει  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 12 Μαΐου, σε σχέση με τις συριακές Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), οι οποίες χαρακτηρίζονται από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση, δείχνοντας τις προθέσεις του που «μύριζαν» εισβολή από μίλια μακριά .

«Δεν υπάρχει καμία απειλή είτε για τις ΗΠΑ ή την Ρωσία στην περιοχή. Η απειλή είναι εναντίον μας και των δικών μας ανθρώπων.  Αν θέλουν να μας κάνουν τη χάρη, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ φαίνονται  καλά  δίπλα σε μια τρομοκρατική οργάνωση» , δήλωσε ο Ερντογάν  πριν από την επίσκεψη στην Κίνα.

Ο ίδιος  είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι ακόμη σε διαδικασία μετάβασης μετά την εκλογή του Ν.Τραμπ ως προέδρου τον Ιανουάριο, ζητώντας μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία στις διμερείς σχέσεις μετά την πρόσφατη απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει τους Σύρους Κούρδους .

 

Ο Σουλτάνος στην ουσία έδωσε ένα περίγραμμα των αξιώσεων του και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προβεί και στην εισβολή παρά το ότι αυτή η δράση  θα βλάψει τις στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ .

Η στάση του Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στους Κούρδους είναι άκρως επιθετική , ενώ  οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να στηρίξουν και να συμβάλουν στις προσπάθειες τους για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους με εδάφη από τη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία τον καθιστά πλέον «εχθρό» και της Ουάσιγκτον.

Όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις οι σχέσεις των δύο χωρών ολοένα και επιδεινώνονται και ίσως έχουν λάβει και τροχιά σύγκρουσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι όπως έδρασε  ο Σαντάμ εισβάλλοντας απροκάλυπτα  στο Κουβέιτ και ερχόμενος αντιμέτωπος με την μοίρα του , έτσι και ο Ερντογάν εισβάλλοντας στην Συρία θα βρει την δική του μοίρα .


 Ο Σουλτάνος  θα  κατηγορηθεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ στην συνέχεια  θα  εξαναγκαστεί είτε να παραιτηθεί είτε να αναλάβει δράση το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία όπως και να έχει θα διαλυθεί διότι δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα της δύσης …τελεία και παύλα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.