Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δέρματα λεοπάρδαλης, δόντια λιονταριών, ελεφαντόδοντο και παγκολίνοι, κατάσχονται καθημερινά στο ΒΙΕΤΝΑΜ. Τα λαθραία προϊόντα άγριας ζωής προέρχονται από ΑΦΡΙΚΗ ΦΩΤΟΣ

Τελωνειακοί υπάλληλοι στο Βιετνάμ, εντόπισαν χαυλιόδοντες και ουρές ελέφαντα, δέρματα λεοπάρδαλης και νύχια αγρίων ζώων, στις αποσκευές μιας συνταξιούχου Βιετναμέζας, που πετούσε από αφρικανική χώρα, προς την πόλη Ho Chi Minh (Σαϊγκόν)



"στον έλεχο των προσωπικών αποσκευών μιας 65χρονης επιβάτισσας που προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Tan Son Nhat, οι αξιωματικοί βρήκαν σχεδόν τέσσερα κιλά χαυλιόδοντες ελέφαντα, εννιά ουρές ελέφαντα, τρία δέρματα λεοπάρδαλης  και πολλά νύχια", δήλωσε το δημοτικό Τμήμα Τελωνείων  "municipal Customs Department"  και σημείωσε ότι τα λαθραία αντικείμενα ήταν αξίας άνω  των 2 δισ Βιετνάμ ντονγκ (περίπου 90.000 δολάρια ΗΠΑ).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Tan Son Nhat, εντόπισαν αρκετές περιπτώσεις λαθρεμπορίου, με κέρατα ρινόκερου,  χαυλιόδοντες ελέφαντα και φολίδες παγκολίνου, αξίας άνω των 10 δισ Βιετνάμ ντονγκ (περίπου 450.000 δολάρια ΗΠΑ) από την Αφρική προς την πόλη Ho Chi Minh.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(στις 4 Μαϊου, τελωνειακοί στην πόλη Ho Chi Minh, συνέλαβαν Βιετναμέζα όταν στις αποσκευές της βρέθηκαν ελεφαντόδοντο και φολίδες παγκολίνου αξίας VND 300 εκατομμυρίων.
Τον περασμένο μήνα, τελωνειακοί στο Tan Son Nhat και η αστυνομία για το λαθρεμπόριο άγριας ζωής (anti-smuggling police) κατάσχεσαν 5 κιλά κέρατα ρινόκερου, από δύο Βιετναμέζους ταξιδιώτες που επέστρεφαν από Αφρική.
πηγή 14-5-17
http://news.xinhuanet.com/english/2017-05/14/c_136282430.htm

Το εμπόριο προϊόντων λεοπάρδαλης και ελέφαντα έχει απαγορευτεί από τη συνθήκη CITES, καθώς και από τους νόμους του Βιετνάμ.
Ωστόσο συνεχίζεται με έντονο ρυθμό στα εγκληματικά δίκτυα λαθρεμπορίου, αφού ο τζίρος αυτής της διακίνησης είναι μεγάλος.
Προϊόντα άγριας ζωής από την Αφρική, κατάσχονται καθημερινά στο Βιετνάμ, που είναι από τα μεγαλύτερα "hotspot for the illegal trade of wildlife products"  κέντρα της περιοχής , καθ' οδόν προς την προσοδοφόρα αγορά της Κίνας, όπου χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική και στη διακόσμηση, όπου θεωρούνται σαν σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης και  οικονομικής κατάστασης ( status symbol)
πηγή 15-5-17
https://www.dailysabah.com/asia/2017/05/15/woman-smuggling-leopard-elephant-parts-detained-in-vietnam-airport

http://e.vnexpress.net/news/news/vietnamese-pensioner-nabbed-at-saigon-airport-for-smuggling-leopard-skins-and-elephant-parts-3584591.html?utm_source=amp_detail&utm_medium=box_tinkhac&utm_campaign=boxtracking

14-5-17
ΔΟΝΤΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ βρέθηκαν μέσα στα ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν
Η ασφάλεια στο αεροδρόμιο στην πόλη Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) έπιασε τον 41χρονο Dinh Van Tuyen, όταν προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση προς Ανόι από το αεροδρόμιο Tan Son Nhat (Ho Chi Minh City).
Η ασφάλεια του αεροδρομίου ανακάλυψε 16 μικρά αντικείμενα με επικάλυψη ελεφαντόδοντου κρυμμένα μέσα στα σανδάλια του, κατά τη διάρκεια της εξέτασης (screening)
Οι αρχές διεξήγαγαν έλεγχο στις αποσκευές του, όπου βρέθηκαν τρεις δέσμες τρίχες ζώων (από ουρές ελέφαντα) και ένα κουτί αλουμινίου με 66 δόντια αγρίων ζώων.
Με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Τροπικής Βιολογίας (Institute of Tropical Biology ) , τα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν ως 16 δόντια λιονταριού, έξι ουρές ελέφαντα ουρά και 66 ελεφαντόδοντα. Όλα τα προϊόντα από άγρια ​​ζώα προέρχονται από απειλούμενα ζώα στην Αφρική.
Είναι παράνομο να κυνηγήσεις, να σκοτώσεις, να κάνεις εμπόριο ή να μεταφέρεις άγρια ζώα στο Βιετνάμ, αλλά ο μεγάλος τζίρος, συνεχίζει να προσελκύει πολλούς στα εγκληματικά αυτά δίκτυα διακίνησης.
πηγή
http://e.vnexpress.net/news/news/lion-fangs-found-in-passenger-s-sandals-at-saigon-airport-3584381.html

σχετικά βίντεο με τις εικόνες στο τελωνείο
http://e.vnexpress.net/news/news/vietnamese-pensioner-nabbed-at-saigon-airport-for-smuggling-leopard-skins-and-elephant-parts-3584591.html?utm_source=amp_detail&utm_medium=box_tinkhac&utm_campaign=boxtracking

http://e.vnexpress.net/news/news/lion-fangs-found-in-passenger-s-sandals-at-saigon-airport-3584381.html

σχετική μας ανάρτηση
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017
Λαθροδιακινητές άγριας ζωής, οι διαδρομές από Αφρική στο Λάος, μέσω Τουρκίας και Ντουμπάϊ. Βρώμικες συμφωνίες κρατικών αξιωματούχων με εγκληματίες, τεράστιος ο μαύρος τζίρος από το λαθρεμπόριο, που οδηγεί πολλά είδη άγριας ζωής σε εξαφάνιση
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/05/blog-post_10.html



















 http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/05/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.