Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σοκ στην Αγκυρα: Οι Κούρδοι ίδρυσαν PKK στον Πόντο – Αγριες συγκρούσεις στη Σουμελά του Πόντου – Ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ


Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μέσα από ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ: Από το βράδυ της Δευτέρας τουρκικές μονάδες στρατού επιχειρούν στα βουνά του Πόντου κατά μαχητών του PKK και δίνουν σκληρές μάχες στα ορεινά της Τραπεζούντας, στα βουνά της Μάτσκα.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο ορεινό όγκο βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Για πρώτη φορά το τουρκικό κράτος ανακοινώνει επίσημα το δυσάρεστο γι αυτό γεγονός κάτι που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει στα άρθρα του 

 EKTAKTO: Οι Κούρδοι κατέρριψαν S70 Black Hawk στην Κερασούντα – Ξεκλήρισαν την τουρκική στρατιωτική ηγεσία της περιοχής – Αντάρτικο του PKK στον Πόντο και Επιθέσεις του PKK στην Κερασούντα και στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου – Επιστρατεύει 750 εθελοντές πολιτοφύλακες η Άγκυρα  .

 

Είναι η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το κίνημα των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία και στα βουνά του Καντίλ που εμφανίζεται κουρδικό αντάρτικο στον νότιο Καύκασο και στα βουνά της Μάτσκα.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Hürriyet», γύρω στις 08.30 το πρωί της Τρίτης τουρκική περίπολος ήρθε αντιμέτωπη με αντάρτες στο βουνό Μάτσκα του Πόντου, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυρών και να πέσει νεκρός ένας Τούρκος αξιωματικός.

Μετά το περιστατικό στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Το PKK έχει εδώ και καιρό τροποποιήσει την στρατηγική του με επιθέσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου με στόχο να να προσελκυθούν και άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά.

Στη μια, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε αγωγό παροχέτευσης, σε φράγμα που βρίσκεται στο Κιουρτούν, του νομού Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανά), προκαλώντας καταστροφές.

Στην άλλη επίθεση, ομάδα Κούρδων επιτέθηκε στο σταθμό της στρατοχωροφυλακής της ορεινής κωμόπολης Τσάλνταγ, που βρίσκεται νότια της Κερασούντας και ανατολικά της Πουλαντζάκης.

Η επίθεση έγινε με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα, από την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής του σταθμού, ανθυπασπιστής Ζαφέρ Τσαλισκάν.

Για το λόγο αυτό 750 εθελοντές πολιτοφύλακες έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία στην Κερασούντα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Οι υποψήφιοι εθελοντές δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στο PKK, μετά από αρκετές επιθέσεις που οργάνωσε το τελευταίο στην περιοχή.

«Αγαπάμε την χώρα μας, τους συμπατριώτες μας και το έδαφός μας. Γι’ αυτό θέλουμε να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες που επιδιώκουν να διασπάσουν την χώρα μας», δήλωσε ένας από τους εθελοντές, προσθέτοντας ότι οι μαχητές του PKK έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν να διεισδύσουν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε.

  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.