Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο Τούρκος Ναύαρχος έδωσε διαταγή να μεταπέσει ο Στόλος σε συμβατικό περιβάλλον πολέμου λόγω κρίσης! ΒΙΝΤΕΟ


Ειδικού Συνεργάτη
Πλήρη επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα μας των σεναρίων πρόβας πολέμου στο Αιγαίο από τον «απλωμένο» τουρκικό στόλο με αφορμή την άσκηση DENİZKURDU-2017 (13 – 26 Μαίου 2017).
Η Εντολή του Τούρκου διοικητή στόλου ήταν μία και μοναδική «τίθεστε σε κατάσταση συμβατικού πολέμου», είπε στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων  δυνάμεων πεζοναυτών και ελικοπτέρων . 
 Έχουμε στην ουσία «μέρα μεσημέρι φόρα παρτίδα» την επιχειρησιακή δράση και αξιολόγηση του τουρκικού στόλου σε διάφορες πολεμικές αποστολές στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, όπως ναυτικό αποκλεισμό, απόβαση σε νησί, αεροναυτική επιχείρηση κά.


Σύμφωνα με τον  τουρκικό τύπο :
  1. Η Άσκηση DENİZKURDU-2017 είναι έντονη, με τη συμμετοχή του διοικητή στόλου Αντιναυάρχου Βεϊσέλ, από άποψης  διαχείρισης της διοίκησης και διεξάγεται από την περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου .
  2. Ο σκοπός της άσκησης.
α. Εντολή σε όλο το τουρκικό  Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια της άσκησης να μεταπέσει όλο το προσωπικό  σε συμβατικό περιβάλλον πολέμου λόγω κρίσης (dz.k.k.).
Αυτό συνδέεται με μια ποικιλία εντολών, καθηκόντων που πρέπει να εκπληρωθούν με επάρκεια ενώ απαιτείται  υλικοτεχνική υποστήριξη και δυνατότητα  αξιολόγησης της ικανότητας ανταπόκρισης.


β. Θα δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης στο σημερινό επίπεδο με σκοπό να ελεγχθεί ολόκληρη η αμυντική δομή σε ρεαλιστικές συνθήκες,
γ. Επίσης θα  προσδιοριστεί η λειτουργικότητα της δύναμης στήριξης σε επιχειρήσεις του τουρκικού στόλου .
Ενώ ο τουρκικός στόλος υλοποιεί ξεκάθαρα «πρόβα τζενεράλε» για επίθεση σε ελληνική νήσο στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή  και νέα άσκηση αυτή την φορά στην περιοχή της Σαμοθράκης, ανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφας ανήγγειλε η Άγκυρα για τις 15-18 Μαΐου.
Δεσμεύοντας το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου η τουρκική ηγεσία, θέλει να διαπιστώσει, αντιδράσεις , ταχύτητες,  κινήσεις, συνήθειες της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, της ελληνικής παράκτιας άμυνας, των μονάδων ραντάρ και του προσωπικού που επανδρώνει τα νησιά, μιας και όλα αυτά καταγράφονται από τον τουρκικό δορυφόρο GOTURK με εξονυχιστικές λεπτομέρειες από πολύ χαμηλό υψόμετρο μετρώντας και «χρόνους αντίδρασης» του δικού της πολεμικού ναυτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι στην άσκηση  DENİZKURDU 2017 συμμετέχουν 14 φρεγάτες, 6 κορβέτες , 17 ταχύπλοα σκάφη, 9 υποβρύχια, 6 ναρκαλιευτικά , 13 πλοία υποστήριξης , 4 περιπολικά  πλοίων, 4 αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, 19  ελικόπτερα, επτά ομάδες SAT και  δύο SAS , παρουσιάζοντας μια μεγάλη από άποψη αριθμού «συνδυασμένη» αεροναυτική δύναμη η οποία θα δράσει πολύ σύντομα στην ίδια περιοχή , κάτω από άλλες συνθήκες.
Η άσκηση DENİZKURDU-2017 ξεκίνησε με σενάριο πρόκλησης επεισοδίου στο Αιγαίο την πρώτη ημέρα της ενδεικτικό των σεναρίων που απεργάζονται οι «γείτονες»  .
Στις 16 – 17 Μαΐου  2017 ο τουρκικός στόλος θα κινηθεί  μεταξύ Σμύρνης, Τσανάκαλε, ενέζ, Τενέδου , Ίμβρου,  Τσεσμέ, Κουσάντασι, Μαρμαρίδας  και Αλικαρνασσού .
Μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη λιμένων στις 16-17 Μαΐου 2017 θα εκτελεστεί αιφνιδιαστικό σενάριο κρίσης και πολέμου, ενώ στην τελική φάση της άσκησης  θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά.
Στην τελευταία φάση της άσκησης θα εκτελεστεί επίσης εκπαίδευση με βολές από τα πυροβόλα των πλοίων τα οποία θα συντηρηθούν ενώ θα ξεκινήσει και η άμεση μετακίνηση των ναυτικών μονάδων στα κύρια λιμάνια και βάσεις τους, αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού.
Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα  ξεκινά και σε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου η τουρκική άσκηση Ναυτικής Συνεργασίας και Κατεύθυνσης Πλοίων (NCAGS) DENİZ KURDU-2017.


Οι νέο-οθωμανοί θα κληθούν να υλοποιήσουν αυτά που υπήρχαν στα συρτάρια των γραφείων των Κεμαλιστών και τα οποία αφορούν την υφαρπαγή του τεράστιου ελληνικού υποθαλάσσιου πλούτου υδρογονανθράκων.
Θέλουν και αυτοί μερίδιο   μετά την Τρόικα, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ρωσία στην περιοχή του Αιγαίου. Το τι θα πάρουν τελικά όλοι αυτοί όμως είναι όμως αλλουνού παπά «ευαγγέλιο».     


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.