Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Στήθηκε πρόταση μομφής κατά του Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ – Χάος μετά την παραδοχή ότι αποκάλυψε άκρως απόρρητα μυστικά στη Ρωσία – Τι «κάρφωσε» ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Βίντεο

Ειδικού Συνεργάτη

Το απόλυτο χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν έντονες πληροφορίες για πρόταση μομφής-άλλοι λένε ότι έχει ήδη στηθεί – κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ. Το
ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό για τα σχέδια που ήδη υπήρχαν εις βάρος του προέδρου των ΗΠΑ και όλα δείχνουν πως πλέον θα τεθούν σε εφαρμογή μετά την ωμή παραδοχή ή γκάφα(;) του προέδρου Τραμπ ο οποίος παραδέχτηκε ότι αποδέσμευσε άκρως απόρρητες πληροφορίες ενώπιον του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και του πρέσβη Κισέλιακ τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν σταθμάρχη της FSB στην χώρα!
Η συνάντηση του Τραμπ με τον Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο έγινε μια μέρα μετά αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε αιφνιδιαστικά τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για τυχόν εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, υπέρ μάλιστα του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Washington Post αποκαλύπτει πως ο ο Τραμπ παρέκαμψε το πρόγραμμα της συζήτησης και άρχισε να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή από τζιχαντιστές με τη χρήση λάπτοπ κατά την διάρκεια πτήσεων.
Θα θυμάστε βέβαια πως πριν καιρό η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση μεταφοράς από τους επιβάτες των laptop τους στην καμπίνα του αεροσκάφους.
Από τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά laptop και άλλων μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα του αεροσκάφους, από τους ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στην Αμερική με απευθείας πτήσεις από 10 πόλεις μουσουλμανικών κρατών. Το κίνητρο για την απόφαση, όπως ανακοινώθηκε τότε, ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεταφοράς εκρηκτικών μηχανισμών στο εσωτερικό των υπολογιστών.
Εκτός από την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, το μέτρο έχει τεθεί επίσης σε ισχύ για αφετηρίες όπως η πρωτεύουσα του Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου, η Τζέντα και το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, και το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ένα ανάλογο μέτρο είχε αποφασίσει λίγες ώρες αργότερα και η Βρετανία. Μάλιστα, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, το Reuters αναφέρει πως η επέκταση θα μπορούσε να επηρεάσει και τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ από τη Βρετανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν.Τραμπ αποκάλυψε στη Ρωσία πως οι ισλαμιστές μπορούσαν να ανατινάζουν αεροπλάνα με την μεταφορά μέσα σε λάπτοπ εκρηκτικών ουσιών. Την απόρρητη αυτή πληροφορία δεν γνώριζαν ούτε οι σύμμαχοι των ΗΠΑ ενώ τώρα η Ρωσία μπορεί να εντοπίσει τις πηγές των Αμερικανών και να διαλύσει δίκτυα κατασκοπείας.
Kατηγορούν δηλαδή τον Ν.Τραμπ ως επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας ενώ θεωρούν πως πλέον κινδυνεύον και οι ζωές Αμερικανών πρακτόρων.
«Φυσικά και δεν θέλουμε κανένας πρόεδρος να διαρρέει απόρρητες πληροφορίες, αλλά ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να το κάνει», ήταν το σχόλιο του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις πηγών της Ουάσινγκτον σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους, και παρά την επίσημη διάψευση από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε πριν λίγη ώρα ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ευσταθούν.
«Ως πρόεδρος, ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μία προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί), κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μου, γεγονότα σχετικά με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων. Οι λόγοι που το έκανα ήταν ανθρωπιστικοί, συν ότι ήθελα η Ρωσία να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ανάρτησή του.
Σε τρίτο tweet του που ανήρτησε λίγα λεπτά αργότερα, ο Τραμπ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις διαρροές στον Λευκό Οίκο, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον αποπεμφθέντα διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.
«Από την αρχή της διοίκησής μου, είχα ζητήσει από τον Κόμεϊ και από άλλους (αξιωματούχους) να βρουν τους υπεύθυνους για τις διαρροές στις υπηρεσίες πληροφοριών», επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί στις ΗΠΑ, Τραμπ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τους τζιχαντιστές!
Οι πληροφορίες αυτές, που ο Τραμπ λέγεται πως αποκάλυψε όταν δέχθηκε τον Λαβρόφ στο Οβάλ Γραφείο, είχαν δοθεί στις ΗΠΑ από κάποια σύμμαχο χώρα, μέσω ενός εξαιρετικά απόρρητου δίαυλου μεταξύ μυστικών υπηρεσιών.
Η εφημερίδα «Washington Post» που αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε πως η χώρα αυτή δεν είχε δώσει την έγκρισή της ώστε οι Ρώσοι να γίνουν γνώστες των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.
Έτσι, αμέσως μετά την συνάντηση, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επικοινώνησαν άμεσα με την CIA και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), προκειμένου να περιορίσουν την ζημιά.
«Πρόκειται για πληροφορία τύπο «code-word»» είπε πηγή στην αμερικανική εφημερίδα, γεγονός που σημαίνει πως πρόκειται για μια από τις πιο υψηλά κατατασσόμενες πληροφορίες στο σύστημα των μυστικών υπηρεσιών.
«Ο Τραμπ αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες στον πρέσβη της Ρωσίας (σσ ήταν παρών στην συνάντηση με τον Λαβρόφ), από εκείνες που έχουμε δώσει στους συμμάχους μας», είπε η ίδια πηγή!
Μια από τις πιο ανησυχητικές πτυχές της ιστορίας αυτής, σχολιάζουν αναλυτές, είναι ότι ο Τραμπ αποκάλυψε την πόλη του ISIS όπου οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εντόπισαν την απειλή για την οποία και ενημέρωσαν.
Από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, ο σύμβουλος ασφαλείας Μακμάστερ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως οτιδήποτε παράτυπο υπήρξε κατά την διάρκεια της συνάντησης και προσπάθησε να «μπαλώσει» ότι μπορούσε. Μάταια όμως …
«Ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών εξέτασαν κοινές απειλές από τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και απειλών στις πτήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν πηγές πληροφοριών ή μέθοδοι και καμία στρατιωτική επιχείρηση που δεν ήταν ήδη γνωστή δεν αναφέρθηκε», είπε και πρόσθεσε:
«Ήμουν στην αίθουσα. Δεν έγινε».
Εξαιτίας όλων αυτών έχει ξεκινήσει να χτίζεται η κατηγορία της καθαίρεσης λόγω προεδρικής ανικανότητας που βασίζεται στην αποκάλυψη πως ο Τραμπ πρόδωσε μυστικά εθνικής ασφάλειας ούτως ώστε να εντυπωσιάσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.
Η πρόταση μομφής θα περιλαμβάνει και την παραδοχή του Προέδρου Ν.Τραμπ πως απέλυσε τον Κόμεϊ για την Ρωσία,
Ο Πρόεδρος ίσως έδειξε μόλις πως μπορεί και πως θα βλάψει την ασφάλεια της χώρας, χωρίς να έχει κάποια προφανή πρόθεση λένε καλά ενημερωμένες αμερικανικές πηγές.
Σημειώνεται πως πρόταση μομφής εναντίον Αμερικανού Προέδρου έχει γίνει μονάχα δύο φορές. Όπως αναφέρει το thoughtco.com, η πρώτη στις 24 Φεβρουαρίου του 1868, εναντίον του 17ου Προέδρου των ΗΠΑ, Άντριου Τζόνσον και η δεύτερη στις 19 Δεκεμβρίου του 1998, εναντίον του 42ου Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, για ψευδορκία και παρακώλυση δικαιοσύνης σε ένα σκάνδαλο με μια εσωτερικό υπάλληλο του Λευκού Οίκου.
Και οι δύο αθωώθηκαν στη συνέχεια και ολοκλήρωσαν τις θητείες τους.











pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.