Τρίτη 16 Μαΐου 2017

«Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής – από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους – με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία" Μπαρούτι πλέον μυρίζει η Βουλή: O Kασιδιάρης περιέλουσε με «κοσμητικά» τον Δένδια: «Γ…σα μια α…φή» H ποινή που του επιβλήθηκε Δείτε τα βίντεο



 Περιέλουσε με «κοσμητικά» επίθετα ο βουλευτής της ΧΑ Η.Κασιδιάρης τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ν.Δένδια εξερχόμενος του κοινοβουλίου.

Εμφανώς εξοργισμένος φώναζε ότι «γ…σα μια α…φή» και όλοι κατάλαβαν σε ποιον απευθύονταν.

Ανακοίνωση για το επεισόδιο το οποίο διαδραματίστηκε στη Βουλή την Δευτέρα εξέδωσε η Χρυσή Αυγή.

Στη δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για «στημένο επεισόδιο από τα κόμματα του μνημονίου».

Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη:

«Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής – από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους – με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων».

Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, σήμερα και αύριο.

Η σημερινή απόφαση αφορά επίσης την περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα που ανέκυψε σήμερα με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας μεθαύριο Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου.

Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον τον κ. Κασιδιάρη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Αναφορικά με το πρωινό επεισόδιο, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ένσταση επί της μομφής που επιβλήθηκε σε βάρος της από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης και δήλωσε ότι αποτελεί λόγο ακύρωσης όλης της διαδικασίας.

Ως προς την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι τέσσερις επιτροπές, αυτή έγινε συνοδεία της φρουράς που είχε μπει στην αίθουσα.

Δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να βγουν από την αίθουσα και οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς φαίνεται να κρίθηκε ότι θα έπρεπε να αποτραπούν νέα επεισόδια. Άλλωστε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν δόθηκε σήμερα ο λόγος και δεν θα δοθεί και αύριο καθώς ισχύουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν νωρίτερα σήμερα.

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.