Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ρ.Τ.Ερντογάν προς Ν.Τραμπ: «Θέλω την Β.Συρία, το Β.Ιράκ και το... μισό Αιγαίο» ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Με μια ατζέντα που περιλαμβάνει από την Β.Συρία, το Β.Ιράκ μέχρι και το... μισό Αιγαίο πηγαίνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ και θα απαιτήσει από το Ν.Τραμπ να υλοποιηθεί με κάποιο τρόπο έστω και εν μέρει.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει ολική αναθεώρηση των Συνθηκών κάτι που άλλωστε το έχει δηλώσει επισήμως που θα του επιτρέψουν να κάνει μια ανασύσταση όπως την φαντάζεται της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Μια ανασύσταση που στόχο έχει τα λεγόμενα «κουρδικά εδάφη» και τις «αποθήκες υδρογνανθράκων» σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και Β.Ιράκ (σε Κιρκούκ και Μοσούλη).
Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να ζητήσουν ανταλλάγματα και «στραβά μάτια» στα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο με παραβιάσεις και εκδόσεις παράνομων NAVTEX ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα επιχειρήσει να «νομιμοποιήσει» την διακοίνωση της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» η οποία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και πρόκειται για επέκταση της χερσαίας επικράτειάς της, ολόκληρη την υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των 6 μιλίων από τα ελληνικά νησιά του ΝΑ Αιγαίου και ανατολικά των ακτών της Κύπρου.
Όμως θα στηριχθεί στο γεγονός ότι και οι ΗΠΑ παρανομούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο καθώς ούτε αυτές έχουν υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας ακριβώς για να επιχειρούν να κοντράρουν την Ρωσία (αν και στρατιωτικώς αδύνατον, οι Ρώσοι στην Αρκτική είναι κατά πολύ ισχυρότεροι των Αμερικανών) στον Βόρειο Πόλο όπου και κρύβεται μια τεραστίου μεγέθους «υδρογοναθρακαποθήκη».
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία αλλά αναμένεται να προσκρούσεις στις σοβαρές αντιρρήσεις των Ελληνοαμερικανών στενών συμβούλων του Ν.Τραμπ και ιδιαίτερα του Ελληνοαμερικανού προσωπάρχη του Ρέινς Πρίμπους.
Οι Τούρκοι έχουν ενοχληθεί από την συνέχιση και αναβάθμιση της εξοπλιστικής ενίσχυσης προς τους Κούρδους από τις ΗΠΑ οι οποίες πλέον τους χορηγούν βαρύ οπλισμό που περιλαμβάνει μέχρι και άρματα μάχης.
Η Άγκυρα εκτός του ότι αποκατά δίπλα σε κουρδόφωνες περιοχές της «βαριές» στρατιωτικές δυνάμεις, ο βαρύς οπλισμός είναι και η αρχή δημιουργίας τακτικού στρατού πλέον ενός κρατικού μορφώματος.
Το ζήτημα του Φ. Γκιουλέν, θα είναι ψηλά στην ατζέντα αλλά εμείς σημειώνουμε ότι αυτό θα γίνει καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Είτε εκδοθεί ο Φ.Γκιουλέν είτε όχι είναι αδιάφορο για τους σχεδιασμούς του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο.
Η διμερούς φύσεως συνάντηση κορυφής είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Λευκό οίκο, στις 7:30 απόψε.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε την αμερικανική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για εξοπλισμό των κουρδικών δυνάμεων παρά τις διάφορες διαβεβαιώσεις στην τουρκική κυβέρνηση, από τον Λευκό Οίκο ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους (άλλωστε κανείς δνε μπορείν να το εγγυηθεί αυτό και στην ουσία οι Αμερικανοί δίνουν στους Κούρδους τα μέσα για σοβαρή Αυτοάμυνα στα εδάφη τους και απέναντι στις τουρκικές δυνμάμεις)
Όσο για τον Γκιουλέν οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία διάθεση να παραδώσουν έναν άνθρωπο τον οποίο έτσι και αλλιώς προστατεύουν και χρησιμοποιούν για την δημιουργία «μεριοπαθούς ισλάμ» στην Μ.Ανατολή.
Για όσους δεν γνωρίζουν του έχει παραχωρηθεί έπαυλη στην Πενσυλβάνια στην οποία και διαμένει.
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.