Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σκόπια: Ο πράκτορας Βούτσοβιτς κατέφυγε στην Ελλάδα, προσωρινά διεκόπη η δίκη για το Κουμάνοβο


(ο τίτλος από το δημοσίευμα)
Μάιος 15, 2017. 20:04
«Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα, θα εξετάσει το αίτημα για την έκδοση του πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων, Ντέιαν Βουτσόβιτς, για την υπόθεση του οποίου είναι ο λόγος για την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο των Σκοπίων, σχετικά με την υπόθεση της τρομοκρατικής δράσης στο Κουμάνοβο, πριν από δύο χρόνια.

Ο Βουτσόβιτς κατηγορείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και αναμένεται απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για την έκδοσή του, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Στην επιστολή του ο Βουτσόβιτς τονίζει ότι εάν επιστρέψει στο νοτιο σλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, απειλείται με βασανιστήρια ή ακόμη και με θάνατο.
Οι λόγοι για τους οποίους ο Βουτσόβιτς ζήτησε να μην εκδοθεί στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, είναι γιατί σχετίζεται με τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στις 9 και 10 Μαΐου του 2015 στο Κουμάνοβο, όπου ήταν επικεφαλής της δράσης.
Ο Βουτσόβιτς, είπε ότι η ακεραιότητά του είναι υπό αμφισβήτηση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί το πρώην γιουγκοσλαβικό κρατίδιο και την επιλογή των πολιτικών αλβανικής καταγωγής σε σημαντικές θέσεις του κράτους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ορισμένες δομές στο πρώην γιουγκοσλαβικό κρατίδιο  τον θεωρούν ως υπεύθυνο για τη δολοφονία  μελών του αλβανικού ‘ОНА’ [Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού] του Κουμάνοβο.
«Σε αυτήν την επιχείρηση ήμουν διοικητής της μονάδας και είχα καθήκον να αποκαταστήσω την τάξη. Από τη δράση μου αυτή  αμφισβητείται τώρα η ζωή μου. Ο κίνδυνος προέρχεται από την επιλογή των πολιτικών αλβανικής καταγωγής σε κυβερνητικές θέσεις των Σκοπίων, και αυτοί πιστεύουν ότι εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δολοφονία πρώην μαχητών του UCK στο Κουμάνοβο», δήλωσε ο Ντέιαν Βουτσόβιτς, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βουτσόβιτς συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο, έπειτα από έκδοση διεθνούς εντάλματος με την απόδρασή του από τις φυλακές τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Είχε συλληφθεί στα Σκόπια για πρώτη φορά και οι αρχές τον κατηγόρησαν ότι είχε στο αυτοκίνητό του, τύπου Volvo,  όπλα και ναρκωτικά- βρέθηκαν, λέει το δημοσίευμα, χειροβομβίδες και 800 γραμμάρια κάνναβης.
--
(plusinfo.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.