Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ουάσινγκτον: Ένταση μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και Τούρκων αστυνομικών Λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στον Λευκό Οίκο ΦΩΤΟΣ

Ουάσινγκτον: Ένταση μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και Τούρκων αστυνομικών

Άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν επιτέθηκαν σε Κούρδους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο

Ένταση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα (περίπου στις 19:00 ώρα Ελλάδος) έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, όπου είχαν συγκεντρωθεί Κούρδοι διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές Ερντογάν, ενόψει της συνάντησης του Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του protothema.gr στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, περίπου μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη για τις 19:30 συνάντηση (ώρα Ελλάδας), άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν κατά των Κούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Ο Τραμπ συναντάται με τον Τούρκο πρόεδρο εν μέσω του σάλου που έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη δημοσιεύματος - και την επακόλουθη παραδοχή του Αμερικανού προέδρου - όταν πριν από λίγες μέρες, κατά τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οι ΗΠΑ αποκάλυψαν στη Ρωσία ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος.



Η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών. Οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ με τον κ. Ερντογάν διεξάγονται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου όπου ο κ. Τραμπ υποδέχτηκε τον προσκεκλημένο του.







 protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.