Τρίτη 16 Μαΐου 2017

«Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη, ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ». Η ΒΟΥΛΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Στην έναρξη της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο ΒΙΝΤΕΟ


Πρωτοφανές επεισόδιο, που δεν συνάδει με τα κοινοβουλευτικά ήθη, σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή με τον πρωταγωνιστή, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να χειροδικεί κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια επειδή ο δεύτερος πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε στην έναρξη της συζήτησης στην επιτροπής της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Το βίντεο από το κανάλι της Βουλής είναι αποκαλυπτικό της προκλητικής συμπεριφοράς του χρυσαυγίτη βουλευτή. Όπως φαίνεται, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πέρασε από μπροστά του.

«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω!» ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που ακούγεται να λέει «τι ύφος είναι αυτό τώρα;».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ. Οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Γιάννη Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια. Μάλιστα, νωρίτερα, ακούγονται στο βίντεο να λένε «πήγαινε από εδώ ρε» ο Χρήστος Παππάς, και «έλα, έλα πήγαινε από εδώ» ο Γιάννης Λαγός.

Ο κ. Δένδιας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες περιέγραψε ως εξής το επεισόδιο: «Περνούσα από τον διάδρομο της Ολομέλειας και ξαφνικά μου λέει «πού πας ρε». Γυρίζω, τον κοιτάζω και με σπρώχνει με τα δύο του χέρια φωνάζοντας: «Φύγε από μπροστά μου ρε». Στη συνέχεια κινήθηκε και πάλι απειλητικά προς το μέρος μου, αλλά τον σταμάτησαν αρκετοί βουλευτές και τον απώθησαν προς τα πίσω. Ο Κασιδιάρης τότε άρχισε να πετά μπουκάλια με νερό προς το μέρος μου, ενώ σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής έβριζε εμένα, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη κ.α.».

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η ενέργεια της Βουλής να «εξαφανίσει» τις εικόνες ντροπής. Το κανάλι του κοινοβουλίου αν και μετέδιδε «ζωντανά» τη δημόσια συνεδρίαση επέλεξε να ρίξει «μαύρο» στην κάμερα που κατέγραφε το βίαιο επεισόδιο και να στερήσει από την κοινή γνώμη τις εικόνες της πραγματικής αντιδημοκρατικής, εξευτελιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής! Σαν να μην έφτανε αυτό, η φρουρά του κοινοβουλίου εκτελώντας εντολές κλείδωσε τις πόρτες των δημοσιογραφικών θεωρείων με αποτέλεσμα κοινοβουλευτικοί συντάκτες και φωτογράφοι να μην έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των γεγονότων!

Μετά τη χειροδικία, απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.

Δείτε τι συνέβη στη Βουλή για 2:30 λεπτά μετά το επεισόδιο Κασιδιάρη - Δένδια
Όταν η εικόνα επανήλθε, ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει: «Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα, έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές! Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα!».

Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

Αν και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν, με τον Μάκη Μπαλαούρα να ζητά συγγνώμη στον Νίκο Δένδια και να ανακοινώνει την υποβολή πρότασης μομφής απέναντι στον χρυσαυγίτη βουλευτή.
  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.