Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ρήξη Τουρκίας ΗΠΑ για την απόφαση των αμερικανών να δώσουν όπλα στο συροκουρδικό YPG.Συνάντηση Τραμπ-Λαβρόφ για το μνημόνιο ΑΣΤΑΝΑ.


Θυμός στην Άγκυρα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τους κούρδους στη Συρία. Η απόφαση του Λευκού Οίκου να εξουσιοδοτήσει το Πεντάγωνο να εξοπλίσει τον (YPG)
ανακοινώθηκε 1 εβδομάδα πριν ο  Recep Tayyip Erdogan επισκεφθεί την Washington.
« Η διοχέτευση όπλων στον YPG είναι απαράδεκτη », δήλωσε ο τούρκος αντιπρόεδρος Nurettin Canikli.Πρόσθεσε ότι  « η αμερικανική διοίκηση θα θέσει τέλος σε αυτό το λάθος « .
« YPG και PKK είναι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν διαφέρουν σε τίποτα.Και κάθε όπλο που τους διοχετεύεται αποτελεί μια απειλή για την Τουρκία  « , ανέφερε σήμερα ο Mevlüt Cavusoglu.Des militaires américains au quartier général des YPG à Karachok pris pour cible par l’aviation turque, le 25 avril 2017.
Ο Donald Trump εξουσιοδότησε την 8 Μάη τον αμερικανικό στρατό να εξοπλίσει τους συροκούρδους συμμάχους του « κάτι που είναι απαραίτητο για να κερδιθεί μια καθαρή νίκη επί της ISIS » στη Rakka.Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη από τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου τον Jeff Davis.
Σύμφωνα με υψηλό αξιωματούχο οι ΗΠΑ δύνανται να διοχετεύουν« ελαφρύ οπλισμό, πυρομαχικά, πολυβόλα, θωρακισμένα οχήματα, ή  εξοπλισμό μηχανικού», π.χ μπουλντόζες.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.