Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια υπέρ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ...ΚΕΦΙΑ

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια υπέρ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας!

Τι προκάλεσε την "έκρηξη χαράς" των Σκοπιανών

Πανηγυρίζουν οι σκοπιανές εφημερίδες για την στάση που κράτησαν βουλευτές της ΝΔ κατά των δηλώσεων Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Συνολικά, 17 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπόγραψαν επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η οποία στηρίζει την σύνθετη ονομασία της γείτονος χώρας (δηλαδή να εμπεριέχεται ο γεωγραφικός προσδιορισμός "Μακεδονία" στην επίσημη ονομασία).
Η σκοπιανή εφημερίδα DNEVNIK αναφέρεται στην ομάδα βουλευτών της ΝΔ, που με επικεφαλής τον Γιώργο Κουμουτσάκο καλούν τον Έλληνα ΥΠΕΞ, να πάρει θέση στο θέμα,  γράφοντας πως οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι σε μία ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη περίοδο για τα Βαλκάνια συμπεριφέρεται με μεγάλη επιπολαιότητα για πολύ σοβαρά θέματα, προκαλώντας σύγχυση σχετικά με τις θέσεις της Ελλάδας.
«Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είναι ηγέτης του δεξιού κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, που είναι κυβερνητικός εταίρος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Οι αντι-“μακεδονικές” θέσεις του είναι γνωστές. Ένα από τα τελευταία επεισόδια συνέβη πέρυσι, όταν ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Μετανάστευσης, επειδή “χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για την γειτονική χώρα”», λέει η εφημερίδα.
Από την άλλη, η εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA ισχυρίζεται ότι «ευρισκόμενοι υπό πίεση, οι Έλληνες υπουργοί κάνουν στροφή προς τον ριζοσπαστισμό και την εμπρηστική ρητορική» και προσθέτει ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, «επανέλαβε τη ριζοσπαστική του θέση ότι δεν αποδέχεται την συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της χώρας μας».
Πομπώδεις είναι και οι τίτλοι της εφημερίδας VECER που γράφει: «Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εναντίον του Καμμένου για τη “Μακεδονία” – Η Ελλάδα επίσημα: σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία”, για κάθε χρήση».
Οι βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση είναι οι ακόλουθοι:
Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Άδωνις, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.