Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: Επιχειρηματίας από την Αυστραλία συλλέγει χρήματα για τον εξοπλισμό νοσοκομείου στην Ελλάδα

hospital-north-greece «Θεωρώ χρέος μου να βοηθήσω την Ελλάδα…»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η πρώτη εκδήλωση του φιλανθρωπικού οργανισμού Australian Hellenic Medical Charity Inc., ο οποίος συστάθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαρκούκη, υπό την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής αρχιδικαστή της Νότιας Αυστραλίας Χριστόφορου Κουράκη, με αντικειμενικό στόχο να συλλέξει το ποσόν των $200,000 δολαρίων για τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος κατοίκων της Βορείου Ελλάδος.
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου και τον κ. Μπαρκούκη, που κατάγεται από την Χαλκιδική, οι ελλείψεις στις μονάδες θεραπείας και πρόληψης είναι τόσες που σε κάποιες περιπτώσεις η διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας όπως ο καρκίνος, καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
«Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε είναι να στραφούμε στους συμπολίτες μας στην Αυστραλία και να δημιουργήσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση που στόχο θα έχει τη συλλογή χρημάτων που θα χρησιμοποιούνται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία της πατρίδας μας. Κατά την πρώτη μας εκδήλωση μαζέψαμε ποσόν $31,000 δολάρια» δήλωσε ο κ. Μπαρκούκης. «Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να αγοράσουμε και να παραχωρήσουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής μέρος του βασικού ιατρικού εξοπλισμού ώστε να μην κινδυνεύουν πλέον ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ούτε τα μικρά παιδιά, αλλά ούτε και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο» λέει ο επιχειρηματίας.
Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού οργανισμού, το νοσοκομείο της Χαλκιδικής είναι μόνο η αρχή και στόχος όλων είναι να μπορέσουν σταδιακά να βοηθήσουν νοσοκομεία και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
«Όταν με πλησίασαν τα μέλη του οργανισμού ενθουσιάστηκα με την αποφασιστικότητα και την θετική τους ενέργεια και δέχθηκα με χαρά να συμμετέχω. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ανήκω και εγώ σε αυτή την πρωτοβουλία» είπε ο αρχιδικαστής Χριστόφορος Κουράκης.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και ο 31χρονος δικηγόρος Lukasz Wyszynski, ο οποίος, αν και δεν είναι Έλληνας, θέλησε να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες δωρεάν, για να ξεπληρώσει, όπως λέει ο ίδιος, ένα ηθικό χρέος του προς την Ελλάδα αφού, τον Σεπτέμβριο του 1986, όταν μαζί με τους γονείς του αναγκάστηκαν να δραπετεύσουν για πολιτικούς λόγους από την Πολωνία, βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας, πίστεψαν στην ιδέα μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας. Αν καταφέρουμε να σώσουμε έστω και έναν συνάνθρωπο μας, αυτό για εμάς θα είναι αρκετό» καταλήγει ο κ. Μπαρκούκης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποτελείται επίσης από τον καθηγητή Πανεπιστημίου και ερευνητή Ανδρέα Ευδοκίου καθώς και τους επιχειρηματίες Γιώργο Αποστόλου και Σωτήρη Φίλη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την πρωτοβουλία η ιστοσελίδα του οργανισμού είναι https://chuffed.org/project/ahmci

Πηγή: neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.