Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τους «έφτυσε στα μούτρα» κλείνοντας το μάτι στον Ευρασιανισμό: Τούρκος αξιωματικός απέρριψε σκιωδώς μετάλλιο στο Ιντσιρλίκ από το Πεντάγωνο, επικαλούμενος την υποστήριξη στους Κούρδους!


«Χαστούκι» στα μούτρα των ΗΠΑ έριξε Τούρκος αξιωματικός που δεν αποδέχθηκε μετάλλιο που του δόθηκε στην βάση του Ινστιρλίκ από Αμερικανός συνταγματάρχη ενώ αποχώρησε επιδεικτικά κατηγορώντας τις ΗΠΑ για την στάση τους στην Συρία.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ,  Τούρκος ανώτερος αξιωματικός του στρατού δεν αποδέχθηκε  μετάλλιο από τον αμερικανικό στρατό λόγω της  υποστήριξης των ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DNA.

«Με το να οπλίζετε τους Κούρδους μαχητές  στη Συρία, κερδίζετε (  ΗΠΑ)  έναν σύμμαχο ή κάνετε έναν Τούρκο εχθρό;», δήλωσε ο ίδιος.

Σε μια επίδειξη των διαφορών μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχετικά με τη στήριξη της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία, ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού αρνήθηκε ένα μετάλλιο, το οποίο απονεμήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, αναφέρουν πολλά διεθνή ΜΜΕ πέρνωντας έκταση πλέον το γεγονός  .

Ο αξιωματικός έπρεπε να λάβει το μετάλλιο σε τελετή στην αεροπορική βάση Incirlik στα Αδάνα της Τουρκίας. Ωστόσο, όταν ο Αμερικανός συνταγματάρχης Κέβιν Λεϊά προσπάθησε να του το απονείμει, ο νεο- οθωμανός Τούρκος αξιωματικός το αρνήθηκε για πολιτικούς λόγους.

«Δεν θέλω και δεν μπορώ να δεχθώ αυτό το βραβείο, μου είναι αδύνατο επειδή αυτοί που μου το δίνουν  είναι σε συμμαχία με τον εχθρό μου, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού [YPG], επιτρέψτε μου να μην το δεχθώ », εξήγησε ο ανώτερος αξιωματικός , προτού αποχωρήσει φεύγοντας στο μέσο της τελετής.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Άγκυρας και των ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξη του YPG στη Συρία.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως επέκταση του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), μιας  ομάδας που επιδιώκει την κουρδική αυτονομία, και η οποία διεξάγει  ένοπλη εξέγερση κατά της τουρκικής κυβέρνησης από το 1984.

Οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Τούρκων Κούρδων κλιμακώθηκαν τον Ιούλιο του 2015, όταν κατέρρευσε η συμφωνία «Τουρκίας και PKK» μετά από μια  σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που φέρεται ότι διαπράχθηκαν από τα μέλη του PKK.

Ενώ οι ΗΠΑ θεωρούν επίσης το PKK τρομοκρατική ομάδα, δεν συμμερίζονται την άποψη της Άγκυρας για το YPG. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στο Κουρδικό κόμμα  YPG που πολεμάει τους τζιχαντιστές  στη Συρία.

Η Τουρκία αντιτίθεται σθεναρά στην υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι πιέζουν για μια αυτόνομη περιοχή στη βόρεια Συρία, η δημιουργία της οποίας προκαλεί πανικό στην Άγκυρα .

Την Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φίκρι Ίσιικ καταδίκασε  το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών να εξοπλίσουν τις κουρδικές πολιτοφυλακές που πολεμούν την ισλαμική τρομοκρατία στη Συρία, λέγοντας ότι η κίνηση θα προκαλέσει μια μεγάλη και ανεξέλεγκτη «κρίση».

«Η παράδοση βαρέων όπλων στο YPG είναι ήδη μια μεγάλη κρίση. Η απόφαση αυτή δεν θα ωφελήσει ούτε την περιοχή ούτε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι συνέπειες θα επηρεάσουν όχι μόνο την περιοχή και την Τουρκία, αλλά ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει αυτόνομα το παιχνίδι, αλλά έχει δυνάμεις για την προστασία των συμφερόντων της», δήλωσε ο Ισίσκ στον Τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Αυτό μεταφράζεται από την πιστοποιημένη πλέον ύπαρξη ενός μεγάλου «κύματος» αξιωματικών όλων των βαθμίδων στην Τουρκία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον Ερντογάν να αποχωρίσει  από το ΝΑΤΟ  και να προσχωρήσει  στην ευρασιατική ένωση.

Είναι οι λεγόμενοι «Ευρασιανιστές» οι οποίοι θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια ρότα στην Τουρκία.

Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι όμως με αυτά και αυτά θα πέσουν οι ίδιοι στο «λάκκο» που έσκαψαν διότι η αλαζονεία ους και ο υπέρμετρος εγωισμός τους εκεί θα τους οδηγήσει.

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.