Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΡΩΣΟΙ ΗΡΩΕΣ: 16 Spetsnaz εναντίον 300 τζιχαντιστών στη Συρία – Έδωσαν λυσσαλέες μάχες επί 48 ώρες (Εικόνες και βίντεο)

wx1080 Οι τέσσερις νέοι ένστολοι αξιωματικοί σε παρεκκλήσι της Μόσχας κατά την διάρκεια της παρέλασης για την Νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.


Την Ημέρα της Νίκης, η πρωτεύουσα της Ρωσίας γεμίζει με ανθρώπους που φορούν στολές με παράσημα κάθε λογής. Όλοι σχεδόν περνούν από το μνημείο των ηρώων στο Εθνικό Κέντρο Άμυνας, εναποθέτουν λουλούδια και χαιρετούν στρατιωτικά.
wx1080 (2)
Τέσσερις όμως νεαροί ένστολοι αξιωματικοί, που βρέθηκαν εκεί είναι οι πραγματικοί νέοι ήρωες για τους Ρώσους. Πρόκειται για δύο υποπλοιάρχους και δύο διοικητές της ειδικής δύναμης καταδρομών των ρωσικών δυνάμεων, Spetsnaz, που ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους τίμησε με τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσίας», για την συμμετοχή της και την «ειδική δράση» σε επιχειρήσεις στη Συρία, σύμφωνα με το southfront.org.
wx1080 (1)
Οι αξιωματικοί παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ του καναλιού «Ρωσία 24» με την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα για να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπο τους.
Ένας από αυτούς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έφερε στο φως μια συγκλονιστική ιστορία. Είπε ότι ήταν μέλη μιας ομάδας 16 Ρώσων καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων που πολέμησαν λυσσαλέα σε μάχη κατά 300 ισλαμιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που ήθελαν να τους αφανίσουν.


«Χωρίς απώλειες περάσαμε σε θέσεις κάλυψης και εξακολουθούσαμε να έχουμε ένα καλό πλεονέκτημα σε όπλα, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών καμερών και όλα αυτά συνέβαλαν στην επιτυχία μας …», είπε ο ίδιος.
Ο Ρώσος ανώτερος αξιωματικός σημείωσε επίσης το θάρρος των στρατιωτών, οι οποίοι εκπλήρωσαν σαφώς τα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί.
«Μόνο εξαιτίας αυτών των παραγόντων, ήμασταν σε θέση να βγούμε από τη μάχη χωρίς απώλειες», κατέληξε ο ίδιος.
Πληροφορίες του ρωσικού τύπου κάνουν λόγο για επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων πιθανόν στο Χαλέπι κατά την οποία 16 Ρώσοι Spetsnaz περικυκλώθηκαν αρχικά από 300 Τζιχαντιστές… τους οποίους αντιμετώπισαν με ψυχραιμία, γενναιότητα και απαράμιλλο θάρρος, εξουδετερώνοντας δεκάδες από αυτούς, σύμφωνα με το pentapostagma.gr.
«Λάβαμε διαταγή να προωθηθούμε στο Χαλέπι για να αντιμετωπίσουμε την al-Nusra, να διεξάγουμε αναγνώριση και να εντοπίσουμε τις θέσεις των τρομοκρατών, τον οπλισμό τους, τις αποθήκες και τα καταφύγια τους».
«Εγινε λάθος συνεννόηση και ο συριακός Στρατός εγκατέλειψε τις θέσεις του»
«Καταστρέψαμε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, ένα όχημα αυτοκτονίας κτλ»..
«Οι τζιχαντιστές μας επιτίθονταν κατά κύματα. Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε πόσους σκοτώσαμε».
«Μόλις έπεσε το σκοτάδι, ο διοικητής πήρε την απόφαση να ναρκοθετήσει την περιοχή προς την πλευρά του εχθρού. Αποδείχτηκε πολύ καλή λύση. Κινήθηκε με κάλυψη από ελεύθερους σκοπευτές»…
«Κρατήσαμε τις θέσεις μας για 48 ώρες. Μετά ήρθε ο συριακός Στρατός»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.