Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σόιμπλε: Όποιος θέλει το ευρώ πρέπει να μεταρρυθμιστεί, όπως η Ελλάδα

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν «ήταν λάθος η πρότασή του να βγει, προσωρινά, η Ελλάδα από το ευρώ, τον Ιούλιο του 2015», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επικαλέστηκε δήλωση του ιταλού ομόλογου του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών ήταν πεπεισμένη πως θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε προσωρινά από το ευρώ.

 Αν μια χώρα δεν θέλει να βγει από το ευρώ πρέπει να κάνει δομικές αλλαγές, όπως η Ελλάδα δήλωσε ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε στην Ιταλική La Repubblica.

Τα προγράμματα βοήθειας που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιρλανδία δέχθηκαν πολλές κριτικές, αλλά έφεραν πάντα αποτελέσματα, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε είπε πως με το ευρώ τελείωσε η εποχή στην οποία κάποιες χώρες παρέμεναν ανταγωνιστικές διαμέσου της υποτίμησης των νομισμάτων, τονίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να δημιουργήσουν από μόνες τους τις συνθήκες για να αναπτυχθούν.

Σε αυτό το θέμα η Ελλάδα βελτιώνεται, προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν «ήταν λάθος η πρότασή του να βγει, προσωρινά, η Ελλάδα από το ευρώ, τον Ιούλιο του 2015», ο κ. Σόιμπλε επικαλέστηκε δήλωση του ιταλού ομόλογου του Παντοάν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών ήταν πεπεισμένη πως θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε προσωρινά από το ευρώ.

«Η Ελλάδα αποφάσισε κάτι το διαφορετικό. Τώρα καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να έχει επιτυχία», συμπλήρωσε.

 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.