Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

«Το κατάπιε» ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παράδοση των όπλων στους Κούρδους και αυτός πάει ΗΠΑ! «ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ»


Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως άρχισε ήδη η διανομή των όπλων στους Κούρδους της Συρίας (YPG) κα σε αυτά περιλαμβάνονται και όλμοι των 120 χλστ., ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται ότι το "κατάπιε" ή ότι έκρινε ότι τα οφέλη του ταξιδιού θα είναι
περισσότερα από την υπόληψή του και σήμερα ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη τελικά θα πραγματοποιηθεί!
Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστούν οι κοινές περιπολίες με τους Κούρδους στα σύνορα με την Τουρκία 
Ο συνταγματάρχης και εκπρόσωπος του φιλοδυτικού υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού Ν.Ντόριαν δήλωσε πως "Η περιπολία των Αμερικανών στρατιωτών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δεν είναι μια νέα κατάσταση. Θα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ενώ σχετικά με την συχνότητα που θα το κάνουμε ή το πότε θα σταματήσουμε, δεν μπορούμε να το πούμε".
Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος R.T.Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για την αμερικανική απόφαση την οποία χαρακτήρισε ασύμβατη με τη σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας, αλλά πρόσθεσε ότι "Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθούν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του, την ερχόμενη εβδομάδα (16-17 Μαΐου) στην Ουάσινγκτον.
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.