Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

”Κουλτούρα”: Φοιτητές στη Σκωτία άφησαν έναν ανανά σε γκαλερί και οι άνθρωποι το πέρασαν για τέχνη ΦΩΤΟΣ


Ένα ακόμη περιστατικό στην Σκωτία δείχνει ότι η σύγχρονη/μεταμοντέρνα τέχνη γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους ανθρώπους χωρίς πρότυπα και κρίση, ασχέτως αν δεν έχει καμία σχέση με πραγματική Τέχνη.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent, στις 8 Μαΐου 2017, δύο μαθητές άφησαν έναν ανανά σε μια έκθεση τέχνης στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon (RGU) στη Σκωτία και οι άνθρωποι εκεί τον πέρασαν κατά λάθος για έργο τέχνης.
Ο φοιτητής της τεχνολογίας πληροφοριών RGU Ruairi Gray και ο φίλος του Lloyd Jack αγόρασαν τον ανανά από το σούπερ μάρκετ για 1 λίρα. Άφησαν το φρούτο σε ένα τραπέζι στην έκθεση Look Again στο κτίριο του Sir Ian Wood της RGU, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να παρεξηγηθεί για τέχνη.
Ο Jack σήκωσε σε tweet αυτήν την εικόνα του ανανά τους γράφοντας ”Έφτιαξα τέχνη”:

Τέσσερις μέρες αργότερα, οι δύο μαθητές επέστρεψαν στην έκθεση και διαπίστωσαν ότι ο ανανάς είχε τοποθετηθεί μέσα σε δική του γυάλινη θήκη.

Ο Gray, 22 ετών, δήλωσε στην MailOnline: ”Είδα ένα άδειο περίπτερο τέχνης και αποφάσισα να δω πόσο θα έμενε εκεί ή αν οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι ήταν τέχνη. Ήρθα αργότερα και είχε τοποθετηθεί σε μια γυάλινη θήκη – είναι το πιο αστείο πράγμα που έχει συμβεί όλο το χρόνο. Ο ανώτερος επιβλέπων μου το είδε και ρώτησε έναν δάσκαλο τέχνης αν ήταν πραγματικό επειδή δεν μπορούσε να το πιστέψει”.
Η Natalie Kerr, πολιτιστική βοηθός που διοργάνωσε την έκθεση τέχνης, αρνήθηκε ότι έδειξαν τον ανανά ως τέχνη, υποστηρίζοντας ότι είναι αλλεργική στους ανανάδες. Είπε στην Press & Journal: “Μετακινούσαμε την έκθεση, και επέστρεψα μετά από 10 λεπτά και ήταν σε αυτή τη γυάλινη θήκη. Είναι λίγο μυστήριο – το γυαλί είναι πολύ βαρύ και θα χρειαζόταν δύο ή τρία άτομα για να το μετακινήσουν, δεν έχουμε ιδέα ποιός το έκανε. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει εκεί, αποφασίσαμε να το κρατήσουμε, επειδή συμβαδίζει με το παιχνιδιάρικο πνεύμα αυτής της επιτροπής”.
Το περιστατικό με τον ανανά είναι παρόμοιο με μια φάρσα πριν από ένα χρόνο, όταν ένα ζευγάρι γυαλιών τοποθετήθηκε από έναν 17χρονο στο πάτωμα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA), και θεωρήθηκε κατά λάθος ως μέρος της έκθεσης τέχνης.
Για να ελέγξει αν οι επισκέπτες τέχνης θα περνούσαν οτιδήποτε ως τέχνη αν τοποθετηθει σε μια γκαλερί, ο TJ Khayatan τοποθέτησε τα γυαλιά στο πάτωμα της SFMOMA και έφυγε. 

Σύντομα, οι επισκέπτες της γκαλερί πλησίασαν τα γυαλιά και άρχισαν να τραβάνε φωτογραφίες.
 

 offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.