Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αρχισε η ισοπέδωση: Εγκυος η 64χρονη Μπριζίτ σε εξώφυλλο -Εξαλλος ο Μακρόν μιλάει για μισογυνισμό ΦΩΤΟΣ

Αρχισε η ισοπέδωση: Εγκυος η 64χρονη Μπριζίτ σε εξώφυλλο -Εξαλλος ο Μακρόν μιλάει για μισογυνισμό [εικόνες]
Τελείωσε ήδη η περίοδος χάριτος για τον Εμανουέλ Μακρόν και ο θαυμασμός για την 64χρονη σύζυγό του Μπριζίτ.
Επίθεση από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δέχτηκε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, 4 ημέρες μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις εκλογές για τη γαλλική προεδρία. Ο σκιτσογράφος Riss παρουσιάζει την 64χρονη Μπριζίτ Μακρόν έγκυο και έχει τίτλο «Θα κάνει θαύματα!».

Στο σκίτσο ο 39χρονος Μακρόν έχει ακουμπήσει το χέρι στην κοιλιά της «εγκύου» συζύγου του και χαμογελάει. «Αυτή την εβδομάδα, το Charlie Hebdo προβλέπει ότι όλα είναι πιθανά στην πενταετία που αρχίζει», γράφει ειρωνικά το περιοδικό στη σελίδα του στο Facebook.
Οι χρήστες του διαδικτύου δεν είδαν με καλό μάτι το σκίτσο, το οποίο χαρακτήρισαν «μισογυνικό» και «άθλιο». «Μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα, όλοι ξέρουμε ότι είναι μεγαλύτερή του, και λοιπόν; Κάντε το ίδιο πράγμα με τους άντρες που έχουν μικρότερες γυναίκες ώστε αυτό να αλλάξει κάπως», γράφει κάποιος στο Facebook.
«Αυτό το σκίτσο δεν θα μπορούσε να το είχε κάνει γυναίκα. Μόνο ένας άντρας θα μπορούσε να σχεδιάσει κάτι τόσο κακόγουστο», γράφει κάποιος άλλος. «Αν το να επιτίθεσαι στο Μακρόν σημαίνει να επιτίθεσαι στη γυναίκα του και να υπονοείς ότι δεν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία για να γεννήσει, ε, λοιπόν, είστε εντελώς βλάκες», γράφει κάποιος άλλος.
Αλλά και στο Twitter πολλοί καταγγέλλουν τον μισογυνισμό και τον «καθημερινό σεξισμό» που υπομένει η Μπριζίτ Μακρόν. «Το Charlie Hebdo έπεσε πολύ χαμηλά», καταλήγει ένας χρήστης.
Τον περασμένο Απρίλιο η Μπριζίτ Μακρόν είχε εξομολογηθεί στο Vanity Fair ότι την πληγώνουν οι ειρωνείες του Τύπου. «Υποφέρει με τα φρικτά σκίτσα που σχεδιάζουν για εκείνη, με τα αστεία του Laurent Gerra που την κοροϊδεύει και της λέει "γιαγιά, ξέρεις να κάνεις καλό καφέ;"», είχε γράψει το περιοδικό.
Εξαλλος ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας ισχυρίστηκε ότι ο μισογυνισμός και η ομοφοβία ευθύνονται για τις αναφορές ότι δεν μπορεί να είναι ερωτευμένος με τη σύζυγό του, που είναι 24 χρόνια μεγαλύτερή του.
Μιλώντας στη Le Parisien, ο Μακρόν δεν δίστασε να αναφερθεί και σε όσα ειπώθηκαν για τη σεξουαλικότητά του και τις «παράλληλες ζωές», όπως τις χαρακτήρισε, με τις οποίες ο κόσμος τον είχε συνδέσει.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι αν η σύζυγός του ήταν μικρότερη από εκείνον, κανείς δεν αμφισβητούσε τη σχέση τους. «Αν ήμουν 20 χρόνια μεγαλύτερος από τη σύζυγό μου, κανείς δεν θα σκεφτόταν ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι δεν θα ήμουν σύντροφος», είπε και συνέχισε: «Επειδή είναι 20 χρόνια μεγαλύτερή μου πολύς κόσμος λέει “Αυτή (η σχέση) δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη, δεν μπορεί να είναι υπαρκτή”».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι αναφορές που γίνονται για τη σχέση του οφείλονται στον «μισογυνισμό» και εκφράζονται από κόσμο που έχει «παραδοσιακές» και «ομοιογενείς» απόψεις για την κοινωνία.

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας γνώρισε τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ όταν ήταν 15 χρονών στο μάθημα υποκριτικής το οποίο εκείνη δίδασκε στο λύκειό του. Αμέσως ανέπτυξαν μία στενή σχέση όταν συνεργάστηκαν στη συγγραφή ενός έργου.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007 όταν εκείνος ήταν σχεδόν 30 και εκείνη 54. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της προεκλογικής του εκστρατείας η Τρονιέ ήταν διαρκώς στο πλευρό του.
Σύμφωνα μάλιστα με μία νέα βιογραφία, οι γονείς του Μακρόν σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν όταν εκείνος ήταν ακόμα έφηβος τη σχέση του με την παντρεμένη καθηγήτριά του.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν ότι είναι γκέι, ο Μακρόν έκανε λόγο για «αχαλίνωτη ομοφοβία» καθώς ο κόσμος τον κατηγορούσε ότι είναι ομοφυλόφιλος λες και πρόκειται για «λεκέ» ή για «κρυμμένη ασθένεια».
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που εμπορεύονται ή δέχονται τέτοιες φήμες έχουν «χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας» και έχουν «μεγάλο πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία».
«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την παρουσίαση της κοινωνίας και (πώς βλέπουν) τη θέση των γυναικών», πρόσθεσε.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.