Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο Αθηνών από συγγενή του Μάριου Παπαγεωργίου ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια


 ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ
Πανικός επικράτησε νωρίτερα  έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, μετά την νέα διακοπή στη δίκη της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου καθώς συγγενής της οικογένειας του θύματος την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα!
Άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.
Η σορός του 26χρονου δεν έχει βρεθεί ακόμα πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του.
Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης. 
Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ωστόσο, η μητέρα του 26χρονου, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, άκουσε τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού τους φίλου και δεν ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για τον άνθρωπο που όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον άτυχο Μάριο.
Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.
Ταυτόχρονα, ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της απαγωγής διαβεβαίωνε τη μητέρα του Μάριου πως ενεργούσε για να βρει το γιο της, κάτι που εκείνη πίστευε καθώς διατηρούσαν στενές οικογενειακές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιπλέον ο 73χρονος προέβαλλε τον εαυτό του ως άτομο με καλές διασυνδέσεις σε μυστικές ημεδαπές και αλλοδαπές υπηρεσίες. 
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπης "Φως στο τούνελ" αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου.
Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια ανήκε στον Μάριο.
Στον 73χρονο, αποκαλούμενο ως "εγκέφαλο" της υπόθεσης, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ 18 έτη κάθειρξη επέβαλλε στη σύζυγό του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα απειλητικά τηλέφωνηματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ακόμη άτομα.

 Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο άντρας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όταν ξαφνικά έβγαλε όπλο και προτού καλά καλά το σηκώσει στον αέρα, πυροβόλησε μπροστά στους εμβρόντητους δημοσιογράφους και τεχνικούς! Μάλιστα αμέσως μετά, δεν έτρεξε να διαφύγει, αλλά ψύχραιμος αγκάλιασε την μητέρα του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, που στεκόταν δίπλα του μαυροφορεμένη. Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η δημοσιογράφος του Ant1 Φαίη Χρυσοχόου, οι δημοσιογράφοι κινήθηκαν προς την αστυνομία, που τελικά κυνήγησε τον άντρα την ώρα που είχε ήδη βγει έξω από το χώρο του Εφετείου!

Η στιγμή της σύλληψης


Έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια

Για ακόμη μια φορά ανακύπτει το μεγάλο εδώ και χρόνια ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης και ασφάλειας των δικαστηρίων της χώρας.

Ειδικά στο Πρωτοδικείο της Αθήνας που είναι το μεγαλύτερο της χώρας κατ΄ επανάληψη έχουν περάσει όπλα, έχουν πυροβοληθεί μάρτυρες, κ.λπ.  

Μάλιστα, πρόσφατα ανενόχλητα μέλη της ομάδας Ρουβικώνας «επισκέφθηκαν» το Συμβούλιο της Επικρατείας και έριξαν φεϊγβολάν  με τα οποία εξέφραζαν την  αλληλεγγύη τους στον Μάριο Σεισιδη και τον Τάσο Θεοφίλου και στη συνέχεια αποχώρησαν ως κύριοι.
       
Φυσικά, πάντα μετά από παρόμοια περιστατικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης με δηλώσεις του καταδικάζει παρόμοια ενέργειες και εξάγγελοι μέτρα φρούρησης των δικαστηρίων.

Η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Τα ίχνη του Μάριου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο άτυχος νεαρός είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.



pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.