Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Μήνυμα στον Ερντογάν: “Μην βγαίνεις από τη Τουρκία μπορεί να μην ξαναεπιστρέψεις”!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο Michael Rubin, πρώην στέλεχος του Πενταγώνου, ο οποίος “πρόβλεψε”  το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έγραψε ένα περίεργο μήνυμα στο twitter:
“‘Είναι επικίνδυνη η απομάκρυνση του Ερντογάν από την Τουρκία σε αυτή τη φάση; Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει πίσω;’
Τι εννοεί ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά. Μήπως πρόκειται για απειλή; Μήπως είναι κάποια προειδοποίηση που σχετίζεται με την δίκη του επιχειρηματία Ζαρράμπ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου;
Βέβαια, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ Richard Haas έγραψε στο Twitter του τα εξής:
” Είναι ωραίο να βλέπεις την κυβέρνηση Τράμπ να εξοπλίζει τους Κούρδους της Συρίας. Εάν ο κ. Ερντογάν ακυρώσει την επίσκεψη του στις ΗΠΑ , έχοντας υπόψη την αυταρχική διακυβέρνηση και τον ανώφελο ρόλο του στη Συρία, δεν θα είναι μεγάλη απώλεια “.
Αγνοώντας  όλες αυτές τις προειδοποιήσεις ο “παγκόσμιος” ηγέτης Ερντογάν συνεχίζει να βρυχάται: “Είναι αδιανόητη η λήψη οποιασδήποτε απόφασης στη Μέση Ανατολή χωρίς τη γνώμη της Τουρκίας. Εάν κάποιοι λάβουν αποφάσεις χωρίς να ζητήσουν την γνώμη της Τουρκίας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Πρέπει να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν με την Τουρκία”.
Μεγάλο φιάσκο η αποστολή του Γενικού Επιτελάρχη Χουλουσί Ακάρ, του αρχηγού της ΜΙΤ Φιντάν Χακάν και του στενού συνεργάτη του Προέδρου Ιμπραχήμ Καλίν στην Ουάσιγκτον για την προετοιμασία της επίσκεψης στην αμερικανική πρωτεύουσα. Τα αιτήματα που προφανώς υπέβαλαν στον αμερικανό Πρόεδρο για τους Κούρδους και την επίδοση του Φεττουλλάχ Χότζα  στην Άγκυρα φαίνεται πως εξόργισαν  τον κ. Τράμπ, ο οποίος αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει με βαρύ οπλισμό τους άνδρες του PYDYPG.
Η Τουρκία χάρη στην ¨διπλωματική της δυνότητα¨ που συνοψίζεται σε δυο λέξεις μαγκιά και τσαμπουκά , κατάφερε να απομονωθεί από όλο τον κόσμο.
Ο Μπαρζανί ετοιμάζεται να κηρύξει την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν τον προσεχή Αύγουστο. Το κράτος του θα αναγνωριστεί αμέσως από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Η προέκταση του στη Συρία  διαμορφώνεται ήδη με την βοήθεια των αμερικανικών δυνάμεων. Οι Κούρδοι μαχητές των οργανώσεων PYDYPG  έχουν μετατραπεί σε στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ .
Ο Ερντογάν περιοδεύει στην Ινδία, Ρωσία και στην Κίνα. Προφανώς θέλει να στείλει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ πριν την επίσκεψη  και την συνάντηση του με τον αμερικανό ομόλογο του.  Το μήνυμα του είναι ξεκάθαρο, εάν δεν μου κάνετε τα χατίρια θα στραφεί  στην Ευρασία.
Πόση εκτίμηση και σεβασμό, όμως, μπορεί να εκπέμπει κάποιος που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο σαν “συντηρητικός δημοκράτης”  και εξελίχτηκε σε φανατικός ισλαμιστής, χρηματοδότης όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις συνεργατών του αποκαλύπτεται “ Ήμασταν ισλαμιστές από την αρχή, αλλά δεν αποκαλύπταμε τις σκέψεις μας γιατί ΟΙ συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες”….
Τώρα που φανέρωσαν το πραγματικό πρόσωπο τους εμφανίζονται στις τηλεοράσεις και καθυβρίζουν τον Κεμάλ  με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως ¨ο μπάσταρδος, ο γιος της ιερόδουλης, ο άνθρωπος που βίαζε τη θετή του κόρη του…..¨
Η διαίρεση, η διχόνοια  του λαού που καλλιεργήθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του Ερντογάν θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις  και δεν θα μπορέσει να επουλωθεί στα επόμενα τουλάχιστον πενήντα χρόνια.
 militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.