Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κομοτηνή: Δύο ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ καταδικάστηκαν ως μέλη του ISIS με ποινή κάθειρξης 15 ετών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: xronos.gr
Σε κάθειρξη 15 ετών για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκαν σήμερα δύο αλλοδαποί υπήκοοι.
Συγκεκριμένα, με ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής
οργάνωσης καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ένας 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης.
Τον Ιανουάριο του 2016, οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Η δίκη των δύο καταδικασθέντων άρχισε χθες το πρωί και διήρκησε έως αργά το μεσημέρι, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης. H καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε σήμερα.
Σε δήλωσή του προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης, Άγγελος Νεστορίδης, είπε πως η απόφαση ήταν καταδικαστική 2 προς 1, μειοψηφούντος του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος - κατά τον κ. Νεστορίδη- θεώρησε ότι οι δύο άνδρες ήταν αθώοι των κατηγοριών ένταξης και συμμετοχής στον ISIS, και "αναγνώρισε" την πλημμεληματική ενοχή τους για την κατοχή των δύο μαχαιριών. Τελικώς επεβλήθη ποινή κάθειρξης 15 ετών, κατά συγχώνευση, οκτώ χρόνια για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS και 12 χρόνια για την οπλοκατοχή.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νεστορίδη, «Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Κατέθεσαν ότι τα μαχαίρια, τα αγοράσανε από το Μοναστηράκι, κάτι που έχει επαληθευτεί. Είναι μαχαίρια που είδαν στο ίντερνετ, γιατί ήθελαν να πάνε στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Τους είπαν από το Μοναστηράκι ότι μπορούν να τα κατέχουν γιατί είναι μαχαίρια επιβίωσης από αυτά που χρησιμοποιούν και οι κυνηγοί, κάτι που αναφέρεται και στην κατάσχεση», πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορος υπεράσπισής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.