Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ο εξοπλισμός των Κούρδων από τις ΗΠΑ θα γίνει “πολύ γρήγορα”

Μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική της εκπαίδευση η Asia Ramazan Antar βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πυρός εναντίον των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε προλάβει να λάβει μέρος σε πέντε μάχες πριν πέσει νεκρή από τα πυρά των εχθρών στις 30 Αυγούστου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να ξεκινήσουν να προμηθεύουν «πολύ γρήγορα» με όπλα και εξοπλισμό τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, αλλά η διανομή θα γίνει σταδιακά και υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.

«Έχουμε ήδη μια συγκεκριμένη ποσότητα οπλισμού στην χώρα που χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό των δυνάμεων της Συριακής Αραβικής Συμμαχίας και κάποια από τα όπλα αυτά μπορεί να διανεμηθούν πολύ γρήγορα», τόνισε ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν στους δημοσιογράφους.
Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα, αλλά τόνισε πως η διανομή θα γίνει σταδιακά και με βάση τις ανάγκες.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η απόφαση για εξοπλισμό του YPG, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, έγινε για να διασφαλιστεί η νίκη στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Ερωτηθείς αν οι Σύροι Κούρδοι κληθούν να επιστρέψουν τον οπλισμό μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αυτής, ο Ντόριαν σημείωσε πως οι Κούρδοι μαχητές θα «χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους πολεμώντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους». Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυβόλα, πυρομαχικά και όλμους. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν «χωρίς καθυστέρηση» την απόφασή τους για τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων.
 militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.