Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ο γνωστός αστροφυσικός Jason Wright, λέει ότι ευφυές άγνωστο είδος ζωής, με προηγμένη τεχνολογία, έζησε κάποτε στο ηλιακό μας σύστημα και άφησε το αποτύπωμά του "technosignatures" ΦΩΤΟΣ


  μήπως ένα ευφυές άγνωστο είδος ζωής, κατοίκησε κάποτε στο δικό μας ηλιακό σύστημα?
ο Jason Wright, διακεκριμμένος αστρονόμος-αστροφυσικός του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (Penn State),  πιστεύει  ότι  πρώην αυτόχθονα είδη (technological species)  κατοικούσαν στο ηλιακό μας σύστημα και άφησαν το αποτύπωμά τους "technosignatures" 




Ο Wright δουλεύει μαζί με την αστρονόμο Suzanne  Boyajian, αλλά και τον Andrew Siemion, διευθυντή του τμήματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Berkeley.
 Ο σεβαστός στο χώρο του επιστήμονας, στις 30-4-17  επεσήμανε σε γραπτή  έκθεση ότι πιθανότατα, ένα είδος ζωής με προηγμένο πολιτισμό,  προηγήθηκε από την ανθρωπότητα και έζησε κάπου στο ηλιακό μας σύστημα, εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν εξαφανιστεί από κάποια σύγκρουση ή κάποιο κατακλυσμό.
 
το σχετικό έγγραφο της έκθεσης
Prior Indigenous Technological Species
Jason T. Wright,  Department of Astronomy & Astrophysics and Center for Exoplanets and Habitable Worlds,    525 Davey Laboratory, The Pennsylvania State University, University Park, PA, 16802,
USA,  Visiting Associate Professor, Department of Astronomy
PI, NASA Nexus for Exoplanet System Science
πηγή
 https://arxiv.org/pdf/1704.07263.pdf
 Abstract
One of the primary open questions of astrobiology is whether there is extant   or extinct life elsewhere the Solar System. Implicit in much of this work is that we are looking for microbial or, at best, unintelligent life, even though technological artifacts might be much easier to find.
SETI work on searches for alien artifacts in the Solar System typically presumes that such artifacts would be of extrasolar origin, even though life is known to have existed in the Solar System, on Earth, for eons.
 But if a prior technological, perhaps spacefaring, species ever arose in the Solar System, it might have produced artifacts or other technosignatures that have survived to present day, meaning Solar System artifact SETI provides a potential path to resolving astrobiology’s question.
Here, I discuss the origins and possible locations for technosignatures of such a prior indigenous technological species, which might have arisen on ancient Earth or another body, such as a pre-greenhouse Venus or a wet Mars. In the case of Venus, the arrival of its global greenhouse and potential resurfacing might have erased all evidence of its existence on the Venusian surface. In the  case of Earth, erosion and, ultimately, plate tectonics may have erased most such evidence if the species lived Gyr ago.
Remaining indigenous technosignatures might be expected to be extremely old, limiting the places they might still be found to beneath the surfaces of Mars and the Moon, or in the outer Solar System.


όπως λέει ο Wright " αν και  δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη  ευφυών  αυτόχθονων "space aliens",  αυτό επίσης ποτέ, δεν έχει αποκλειστεί.    Αν μια φυλή ευφυών και ίσως "spacefaring aliens"  έζησε στο ηλιακό μας σύστημα, τα ίχνη του χαμένου πολιτισμού της,  ενδέχεται να βρίσκονται κάπου εκεί έξω, στο ηλιακό μας σύτημα."
 Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τέτοια προ-ανθρώπινα  τεχνολογικά εξελιγμένα όντα, αν και οι άνθρωποι διατύπωσαν θεωρίες και έκαναν εικασίες για κάποιο πολιτισμό από αρχαίους χρόνους.

       Αλλά τι είδους ίχνη  αποτυπώματα,"technosignatures" ) έχει στο νου του ο Wright?
 μάλλον δεν εννοεί ότι, θα μπορούσαμε να σκάψουμε και να βρούμε απολιθωμένα οστά αγνώστου είδους (aliens)  όντων.   Αντίθετα μιλάει για « technosignatures» και αρχαιολογία διαστήματος.
 ο όρος περιλαμβάνει μια σειρά πιθανών αντικειμένων  που συμπεριλαμβάνουν αρχαιολογικά ερείπια, παλαιές εργασίες εξόρυξης, συνθετικές χημικές ουσίες ή πυρηνικά ισότοπα που θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο από τεχνολογικές διαδικασίες.
Ο  Wright υποστηρίζει ότι, αν ένα από τα πρώην αυτόχθονα  είδη (technological species) έζησε στο ηλιακό μας σύστημα, αυτό θα μπορούσε να γίνει στη γη, ή στην "pre-greenhouse" Αφροδίτη
ή στον Άρη, όταν είχε ακόμη τρεχούμενο νερό.
Αλλά είναι απίθανο να βρούμε αντικείμενα από αυτό το ευφυές είδος όντων στη γη, γιατί η διάβρωση της επιφάνειας και η μετακίνηση  των τεκτονικών πλακών στον πλανήτη μας, κατά πάσα πιθανότητα θα τα είχε διαγράψει εδώ και πολύ καιρό  (ή θα τα είχε αλλάξει τόσο δραματικά που δεν θα μπορούσαμε  να τα αναγνωρίσουμε ως προϊόντα της τεχνολογίας).
Ομοίως, οποιαδήποτε αντικείμενα που απέμειναν στην Αφροδίτη, θα μπορούσαν πιθανότατα να έχουν καταστραφεί εδώ και πολύ καιρό, από τη σκληρή ατμόσφαιρα του πλανήτη ή τη βίαιη  "resurfacing" που υπέστη ο πλανήτης, πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.
 Αν τυχόν "technosignatures" έμειναν στον Άρη, -- ο Wright πιστεύει ότι μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν-- με δεδομένο την παχιά σκόνη του κόκκινου πλανήτη, είναι απίθανο αυτά τα αντικείμενα να είναι ορατά από τις διαστημικές εικόνες, ή από την επιφανειακή ρηχή ιχνηλάτηση που εκτελείται από διάφορους " Martian rovers"
Με άλλα λόγια, μόνο και μόνο επειδή τα διαστημόπλοια σε τροχιά και τα rovers που έχουμε στείλει στον Άρη δεν απέδειξαν ότι,  εμφανίστηκαν κάποιες " technosignatures " αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Μπορεί απλά να βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιφάνεια.
Άλλες θέσεις αναζήτησης για technosignatures περιλαμβάνουν το φεγγάρι μας (και πάλι, πιθανότατα κάτω από την επιφάνεια) και τα βραχώδη φεγγάρια και τους αστεροειδείς του εξωτερικού ηλιακού συστήματος.
θα έπρεπε οι αρχαιολόγοι και παλαιοντολόγοι να εξετάζουν πως θα μπορούσε να αποκλειστεί μια προηγούμενη ιθαγενής ευφυής φυλή των   "technological species,"
Πριν από αυτή τη γεωλογική εποχή, είμαστε σίγουροι ότι δεν υπήρχε σύνθετη ζωή, ούτε τεχνολογία, πάνω στην επιφάνεια της Γης?
" έχω την αίσθηση ότι οι πλανητικοί  επιστήμονες, μπορούν να μας πουν πόσο χρονών είναι οι επιφάνειες της Αφροδίτης και του Άρη, και πόσο καιρό τα "artifacts" θα μπορούσαν να διατηρηθούν.

 ένα περίεργο άστρο
Το 2011 "πολίτες επιστήμονες" άρχισαν να στέλνουν στους αστρονόμους του Kepler (το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, είναι ένας "κυνηγός πλανητών") μηνύματα για ένα "περίεργο" άστρο, το οποίο εξέπεμπε φως, σε μοτίβα που δεν έμοιαζαν με εκείνα των υπόλοιπων άστρων, για τα οποία συνέλεγε δεδομένα το διαστημικό τηλεσκόπιο.
Ήταν το άστρο  KIC 8462852 που είναι ιδιαίτερο, αν και δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι.
Το KIC 8462852 βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους αστερισμούς του Κύκνου και της Λύρας
 Μετά από περαιτέρω ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι τα μοτίβα φωτός από το συγκεκριμένο άστρο, υποδεικνύουν ότι ένα "μεγάλο χάος ύλης" βρίσκεται σε τροχιά γύρω του, περικυκλώνοντάς το.
το ιδιαίτερο άστρο έχει ανεξήγητα μειωμένη φωτεινότητα
 ένα φαινόμενο που σε έναν όγκο δεδομένων από 150 χιλιάδες άστρα, παρατηρείται μόνο στο KIC 8462852
Σε απόσταση 1480 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, χαμένο στα βάθη του σύμπαντος, υπάρχει ένα άστρο που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα των περισσότερων αστροφυσικών.
 Μία περίεργη ομάδα αντικειμένων φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά, γύρω από το μακρινό αυτό άστρο.  ένα φαινόμενο που σε έναν όγκο δεδομένων από 150 χιλιάδες άστρα, παρατηρείται μόνο στο KIC 8462852.

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Jason Wright, το μειωμένο φως του αστεριού θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια εξωγήινη ύπαρξη στην γύρω περιοχή. Οπως εξηγεί ο Αμερικανός, οι τρύπες που υπάρχουν γύρω από το άστρο θα μπορούσαν να είναι, αντί για κομήτες, ειδικοί μηχανισμοί συλλογής ενέργειας τοποθετημένοι από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό.
 Η NASA ετοιμάζει ένα νέο, υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο, 100 φορές δυνατότερο από το Hubble, που θα ολοκληρωθεί  το 2018. Το τηλεσκόπιο «James Webb» θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε πιο μακριά από ποτέ.
 ο Wright με τους συνεργάτες του ( Suzanne  Boyajian και Andrew Siemion) έκαναν επίσημο αίτημα για να χρησιμοποιήσουν ραδιοτηλεσκόπια στραμμένα προς την κατεύθυνση του άστρου, ώστε να δουν αν εκπέμπονται ραδιοκύματα από το σημείο όπου βρίσκεται.
Η παρατήρηση με το ραδιοτηλεσκόπιο, φαίνεται ότι παρουσίασε ενδιαφέρον, αφού η αναζήτηση για την άγνωστη "alien" ζωή κορυφώνεται.
πηγή 2-5-17
http://www.nbcnews.com/storyline/the-big-questions/did-intelligent-space-aliens-once-live-our-solar-system-n753816
 πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε προηγούμενους πολιτισμούς που υπήρχαν στη γη, κατά μήκος του ηλιακού μας συστήματος.
η ομάδα αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης (SETI) εξετάζει το ενδεχόμενο να αναζητηθούν αρχαίοι πολιτισμοί στο ηλιακό σύστημα.
για παράδειγμα, ανοιχτά βραχώδη ορυχεία,θα μπορούσαν να είναι ενδειξη ότι ένα ευφυές είδος έσκαψε για να εξάγει μια συγκεκριμένη ουσία από το έδαφος.
πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, η τεκτονική πλάκα ανακυκλώνει αυτές τις περιοχές, και απορροφά τα αποδεικτικά στοιχεία στο έδαφος.
Η θεωρία προτείνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε τεχνολογικές δομές ( με orbiters and rovers with ground) όπως εργοστάσια, εγκαταστάσεις ακόμα και πόλεις. Ωστόσο οι δομές θα καλύπτονται από σκόνη, ή θα έχουν διαβρωθεί.
το έγγραφο του Wright δείχνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερους  
orbiters and rovers with ground (γεωραντάρ) γιανα δούμε κάτω από την επιφάνεια. επιπλέον υπάρχουν ελεύθερα επιπλέοντα αντικείμενα    ΄Οπως οι αρχαίοι διαστημικοί σταθμοί που έχουν εγκαταληφθεί εδώ και πολυ καιρό. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία  για αρχαίους πολιτισμούς, έχουμε γρατζουνίσει μόνο την επιφάνεια  του που να κοιτάξουμε.
πηγή 2-5-17

https://techdigg.com/2017/05/05/should-we-look-for-technologically-advanced-ancient-civilizations/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.