Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της Τουρκίας: Σοκ και δέος περιμένει τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο – Τι θα του πει ο Τραμπ


Aρχισε η αντίστροφη μέτρηση της Τουρκίας καθώς μετά τις συμφωνίες με τη Ρωσία , η διακυβέρνηση Τραμπ θα πει στην Τουρκία ότι «θα πάρουμε τη Ράκα με τους Κούρδους».

Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η Chicago Tribune.

Με βάση την πρόσφατη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για τη Συρία αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μετωπική Τουρκίας-ΗΠΑ!

Η Ράκα είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και έχει αποκλειστεί από δυτικά, βόρεια και ανατολικά από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στα μέσα Μαΐου, για να θέσει ζητήματα στον Αμερικανό Πρόεδρο, μεταξύ των οποίων θα ζητήσει να πάψουν οι ΗΠΑ να συνεργάζονται με τους Κούρδους στη Συρία και να αναθέσουν σε εκείνον να «απελευθερώσει» τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν τους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του και σε καμία περίπτωση, όπως ακούγεται, δεν σκοπεύουν να τον υποστηρίξουν για να αναβιώσει την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία και το χαλιφάτο, μετατρέποντας τη Συρία σε προτεκτοράτο του και γινόμενος «υπερδύναμη».

Αυτό επιβεβαιώνει η αμερικανική εφημερίδα που τονίζει ότι, «ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ενημερώσει τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα σχέδια των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο αργότερα αυτό τον μήνα».

Η επιχείριση Οργή του Ευφράτη, δηλαδή η εκστρατεία των SDF για την απελευθέρωση της Ράκα, που σχεδιάστηκε από τη διακυβέρνηση Ομπάμα, έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά στην επίτευξη του τελικού της στόχου και πιθανότατα θα προχωρήσει προς αυτόν, δηλαδή στην απελευθέρωση της Ράκα, μετά την επίσκεψη Ερντογάν, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου που μίλησαν στο Foreign Policy.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, συνεχίζει το δημοσίευμα, απέστειλε αίτημα στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να την εξουσιοδοτήσει να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας περαιτέρω για την κυρίως επίθεση στη Ράκα.

Μόλις ο υπουργός Μάτις υπογράψει απομένει να δώσει ο Τραμπ την «ευλογία» του, η οποία θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Τη χερσαία επίθεση θα πραγματοποιήσουν οι Κούρδοι και Άραβες δημοκρατικοί που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υποστηριζόμενοι από το αμερικανικό πυροβολικό και την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Ενώ η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία υποστηρίζει ολόψυχα να απελευθερώσουν τη Ράκα οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, οι Τούρκοι προσπαθούν να πείσουν τις ΗΠΑ ότι μπορούν εκείνοι να απελευθερώσουν τη Ράκα και ότι δεν χρειάζονται οι «τρομοκράτες» Κούρδοι.

Η Δύση όμως δεν πληρώνει λύτρα σε τρομοκράτες.

«Η διακυβέρνηση Τραμπ κατέληξε ότι συμπεριλαμβάνοντας τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας στην επίθεση είναι η μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να διωχθεί το Ισλαμικό Κράτος από τη Ράκα, την οποία η οργάνωση αποκαλεί πρωτεύουσα του χαλιφάτου της», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει ότι για να αποφευχθεί μια επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Άγκυρα, Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο επέλεξαν να αναβάλουν κάθε απόφαση για επίθεση στη Ράκα μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα.

Η ψυχρολουσία ίσως προκαλέσει θολούρα στον Ερντογάν

Δίχως κάποια απρόοπτη ανατροπή, ο Ερντογάν ανεβαίνει σε δέκα ημέρες στην Ουάσιγκτον για… ψυχρολουσία.Αυτό προφανώς και θα τον συγχύσει, και εμείς πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.