Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΑΛΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έκπληκτοι οι Τούρκοι καθώς δεν το περίμεναν, αντίκρισαν σήμερα το πρωί ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς διέρχονταν τον Βόσπορο να παρουσιάζει στο κατάστρωμα ένοπλους με κάνες πολυβόλων στραμμένες προς την ακτή, γεγονός που προκάλεσε γενικό συναγερμό και άμεση κινητοποίηση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν εκτάκτως τα τούρκικα ΜΜΕ, σήμερα το πρωί και ώρα περί τις 08.30 πμ, το ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία «Yamal» και νούμερο «156», εισήρθε από την θάλασσα του Μαρμαρά στον Βόσπορο με κατεύθυνση την Μαύρη θάλασσα. Την ώρα εκείνη οι τουρκικές κάμερες έπιασαν στο κατάστρωμα στην μια πλευρά του πλοίου μεγάλη κινητικότητα και τότε αντίκρισαν παραταγμένους ενόπλους ενώ είχαν στραμμένες τις κάνες τους προ της ακτή.
Αμέσως σήμανε γενική κινητοποίηση της τουρκικής ακτοφυλακής και πλοία κινήθηκαν προς το ρωσικό πλοίο το οποίο με στενή τουρκική παρακολούθηση μετά από μια ώρα ανοίχτηκε στον Πόντο.
Υπενθυμίζεται πως την περίοδο που είχε ξεσπάσει η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου τον Νοέμβριο του 2015, ρωσικά πολεμικά πλοία διέρχονταν με προκλητικό τρόπο τον Βόσπορο σε πολεμική ετοιμότητα προκαλώντας τον συναγερμό της τουρκικής ακτοφυλακής.

Αυτή την φορά όμως και μετά τις συναντήσεις Ερντογάν Πούτιν οι Τούρκοι δεν… το περίμεναν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.