Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πολεμικό κλίμα δημιουργούν και τα Τίρανα: «Συλλάβαμε πράκτορα της ΕΥΠ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 52 ΕΤΩΝ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν Έλληνα κατάσκοπο! της Μαρίνας Νικολάκη
 
Η νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ότι ο 52χρονος μηχανικός που εργάζεται σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε ότι το «ύποπτο» μηχάνημα ήταν εργαλείο της δουλειάς του.
Η ιστοσελίδα Balkanweb.com δημοσιεύει φωτογραφία της συσκευής και σημειώνει ότι μοιάζει με μια άλλη που βρέθηκε σε Ισραηλινό πολίτη, επίσης στο Ρίνας, και ότι ο Έλληνας βρίσκεται στην Αστυνομία Τιράνων για να δώσει εξηγήσεις.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Οργιάζουν τις τελευταίες ώρες τα Αλβανικά ΜΜΕ, ισχυριζόμενα ότι συνέλαβαν στην χώρα τους κάτω από περίεργες συνθήκες Έλληνα που μετέφερε “κατασκοπευτικό υλικό”. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για  52χρονο Έλληνα και ονομάζεται Ηρακλής Δραγούνης του Ιωάννη και έχει γεννηθεί στις 21 Απριλίου του 1965. 
Ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αλβανία,ως εργολάβος οικοδομών.
Η αλβανική τηλεόραση υποστηρίζει πως, ο 52χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο ενώ έχει ήδη έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία με την κατηγορία ότι μετέφερε κατασκοπευτικό υλικό στην τσάντα του.
Οι αλβανικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε τέτοιος εξοπλισμός στη χώρα. Ο Ηρακλής Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία ακόμη 10 φορές στο παρελθόν.
Να σημειωθεί ότι έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ το πλάνο που παίζουν στην αλβανική τηλεόραση είναι αμφιλεγόμενο για το αν πρόκεται για τη σύλληψη του ίδιου προσώπου.
Το «κατασκοπευτικό υλικό» σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλλον δεν ανήκει στον ίδιο αλλά σε άτομο άλλης εθνικότητας το οποίο είχε συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στα Τίρανα με την κατηγορία της και πάλι κατασκοπείας.
Πρόκειται για μία ιστορία που χρειάζεται να πέσει φως, ενώ Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
Δείτε το βίντεο και τη φωτογραφία που μεταδίδονται στην Αλβανία:


ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ από Enikos_gr

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.