Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΙΝΤΕΟ


Οπως διαβάζουμε στο gazzeta.gr τα εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τα οποία το άρθρο 15 παράγραφος 6 προβλέπει:
«Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».
Και δεν σταματάμε εδώ, γιατί υπάρχει υποτροπή του ΠΑΟΚ από πέρσι, όταν είχε τιμωρηθεί πάλι για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου στο διακοπέν παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (είχε μείον τρεις βαθμούς και τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών). Κι εδώ προβλέπεται αφαίρεση άλλων τριών βαθμών, άρα σύνολο -6. Και τιμωρία για άλλες τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!
Το ε) της παραγράφου 6 του άρθρου 15 τα λέει. Δεν τα λέω εγώ: «Σε περίπτωση υποτροπής…επιπρόσθετα, επιβάλλονται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές στην πρώτη υποτροπή…και ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την πρώτη υποτροπή».
Κοινώς, ο ΠΑΟΚ βάσει του πειθαρχικού κώδικα κινδυνεύει με -6 βαθμούς κι έξι ματς με κλειστές πόρτες. 
Με κείμενο στο δικό του γνωστό ύφος σχολίασε ο Νίκος Αλέφαντος όσα συνέβησαν, το Σάββατο, στον τελικό του Κυπέλλου.
«Το παιχνίδι ήταν μέτριο, όπως το περίμενα πριν αρχίσει, εγώ μάλιστα περίμενα παράταση, ακόμα και πέναλτι, διότι οι δυο ομάδες δεν έχουν παικταράδες. Δεν υπάρχουν δύο καλοί παίκτες απ' τη μια ομάδα και δυο καλοί από την άλλη, να δώσουν θέαμα. Το Κύπελλο ήταν του επόπτη καθαρά.
Εγώ σπάνια μιλάω για διαιτησία στη στήλη, ακόμα και όταν ούρλιαζαν οι Παναθηναϊκοί για τον ημιτελικό στην Τούμπα, βγήκα εδώ και είπα ότι την πρόκριση δεν την έχασαν από το διαιτητή αλλά από τον Ουζουνίδη. Τώρα όμως το Κύπελλο ήταν του επόπτη. Τέτοιο οφ σάιντ μπροστά του, στην ευθεία ήταν ο επόπτης, δεν έχει ξαναγίνει.
Δεν πρέπει όμως να αδικήσω τον Ίβιτς. Μου άρεσε πολύ το κοουτσάρισμά του. Κατέβασε σωστά τον ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ ήταν καλός αλλά στην τελική τα χάλαγε, ο Ίβιτς κοντρολάρισε το ματς και ήταν εξαιρετική η αλλαγή με τον Ενρίκε. Διότι του έλειπε ένας εξτρέμ γρήγορος να κόβει μέσα.
Αντίθετα οι αλλαγές του Χιμένεθ δεν βοήθησαν, ήταν λάθος. Βγάζεις τον Χριστοδουλόπουλο που ήταν κάποια απειλή, καλύτερη απειλή από τους άλλους που είχες, βάζεις Γαλανόπουλο να σου κάνει τι; Ούτε μεγάλη ταχύτητα, ούτε πείρα, με κιλά τον βλέπω, επιθετικά δεν υπήρχες. Και στο τέλος βάζεις τον Αλμέιδα, βαρύ παίκτη.
Εκεί ο Ίβιτς κάνει μία καταπληκτική κίνηση και πετάει τον Μαλεζά μέσα να παίξει με 5 πίσω! Και κατέβασε τα ρολά με τρία ψηλά στόπερ. Ήταν ενέργεια που έδειξε στόφα προπονητή ρεαλιστή, ξύπνιος, ανέβηκε στην εκτίμησή μου ο Ίβιτς. Το Κύπελλο ήταν του επόπτη και του Ίβιτς.
Ο Ίβιτς πήρε τις ταυτότητες και του Ουζουνίδη και του Χιμένεθ σε αυτό το Κύπελλο. Έχοντας βέβαια ο ΠΑΟΚ και τη βοήθεια της διαιτησίας. Όμως και ο επόπτης να μην υπήρχε, θα πήγαινε στην παράταση το ματς. Η βοήθεια του επόπτη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ποδοσφαιρικά το ματς. Και μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έφαγε ένα γκολ από γελοίο λάθος του Γλύκου που ούτε ερασιτέχνης τερματοφύλακας δεν τρώει τέτοιο γκολ.
Ο Αραούχο δεν ακούμπησε μπάλα. Έλα ρε με τον Αραούχο, εγώ είχα πει πριν τον τελικό στη στήλη ότι δεν τον θέλω στον Ολυμπιακό, να τον πάρεις να τον κάνεις τι, ο Ολυμπιακός χρειάζεται σεντερφοράρα. Ο Μάνταλος επίσης δεν υπήρχε στο γήπεδο.
Τα κουστούμια αυτά τα γαμπριάτικα των προπονητών δεν μου άρεσαν, προπονητής είσαι, προπονητής σε άθλημα λαϊκό, που πας με το γαμπριάτικο κουστούμι; Δεν βλέπω τέτοια από μεγάλους προπονητές στην Ευρώπη.
Πού είναι η εξυγίανση που μας έλεγαν; Διαιτητικά όργια βλέπουμε και πολύ ξύλο στις εξέδρες βλέπουμε. Αυτή είναι η εξυγίανση;»
Και στα ξένα ΜΜΕ αναφέρθηκαν αναλυτικά με ρεπορτάζ για τη μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Πανθεσσαλικό: Μέρα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Μάχες με 70 τραυματίες οπαδούς και καμία σύλληψη! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ! Πέτρες, ρόπαλα, δακρυγόνα, μολότοφ και μαχαιρωμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.