Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η Monsanto κατηγορείται ότι προσέλαβε στρατό απο trolls για να σιωπήσουν αρνητικά σχόλια με ψευδοεπιστημονικές εκθέσεις


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT

Ο βιοτεχνολογικός γίγαντας Monsanto κατηγορείται για την πρόσληψη, μέσω τρίτων, ενός στρατού διαδικτυακών trolls για την αντιμετώπιση αρνητικών σχολίων, επικαλούμενες θετικές ψευδοεπιστημονικές εκθέσεις οι οποίες υποβαθμίζουν τους πιθανούς κινδύνους των προϊόντων τους.

Τα έγγραφα προέκυψαν κατά τη διάρκεια προδικαστικών αγωγών (50 αγωγές) εναντίον της Monsanto οι οποίες εκκρεμούσαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η έκθεση στο εμβληματικό προϊόν του βιοτεχνολογικού κολοσσού, το ζιζανιοκτόνο Roundup, προκάλεσε σε αυτούς ή τους συγγενείς τους την ανάπτυξη μη λεμφώματος μη Hodgkin, ενώ η Monsanto απέκρυψε τους πιθανούς κινδύνους.
Τον Μάρτιο, ένας δικαστής αποφάνθηκε, παρά τις αντιρρήσεις της Monsanto, ότι τα έγγραφα που έλαβαν οι ενάγοντες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στο κοινό. Τα έγγραφα του δικαστηρίου συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης καταγγελιών για την ασφάλεια των τροφίμων, την οποία είναι το δικαίωμα να γνωρίζουμε.
Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι η Monsanto στοχεύει σε όλα τα online σχόλια των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνουν πιθανούς κινδύνους των προϊόντων της, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε στα τέλη Απριλίου.
«Η Monsanto ξεκίνησετο εύστοχα ονομαζόμενο πρόγραμμα ‘Let Nothing Go’ να μην αφήνει τίποτα, ούτε καν σχόλια στο Facebook, χωρίς απάντηση. Μέσω μιας σειράς τρίτων, απασχολεί άτομα που φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη βιομηχανία, τα οποία με τη σειρά τους δημοσιεύουν θετικά σχόλια σε άρθρα ειδήσεων και θέσεις στο Facebook, υπερασπίζοντας την Monsanto, για τα χημικά της και τους μεταλλαγμένους σπόρους ΓΤΟ «, αναφέρει το έγγραφο.
Σε μεγαλύτερη κλίμακα, η Monsanto φέρεται να «διοχετεύει χρήματα σε« think tanks », όπως το« Πρόγραμμα Γενετικής Γραμματείας »και το« Αμερικανικό Συμβούλιο για την Επιστήμη και την Υγεία »- οργανώσεις που σκοπεύουν να ντροπιάζουν επιστήμονες και να αναδείξουν χρήσιμες πληροφορίες για την Monsanto και άλλους παραγωγούς χημικών ουσιών , «Σύμφωνα με τους ενάγοντες.
Οι κατηγορίες επικαλούνται μια παρτίδα μηνυμάτων ηλεκτρονικού Η Monsanto κατηγορείται ότι προσέλαβε στρατό απο trolls για να σιωπήσουν αρνητικά σχόλια με ψευδοεπιστημονικές εκθέσεις2ταχυδρομείου, που χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο ως αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία γράφτηκαν από μερικά στελέχη της Monsanto, δίδοντας εντολή στο προσωπικό να «γράφουν» άρθρα και έπειτα να έχουν μερικούς «ανεξάρτητους επιστήμονες» να υπογράφουν τα ονόματά τους στη » «Προκειμένου να μειωθεί η όποια ζημία στην εταιρεία.
Ωστόσο, η Monsanto απέρριψε τέτοιους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι των ενάγοντων έλαβαν «ένα μόνο σχόλιο σε ένα email από το πλαίσιο». Οι νέες κατηγορίες φαίνεται να είναι καλύτερα θεμελιωμένες από τις προηγούμενες, οι οποίες βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στα λόγια ενός Των κορυφαίων στελεχών της Monsanto, Dr. William Moar, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε σε συνέδριο τον Ιανουάριο του 2015 ότι η εταιρεία είχε ένα «πλήρες τμήμα» αφιερωμένο στην επιστήμη που «απέβλεπε» να καλύψει την όποια διαφωνία με την έρευνα του ίδιου του αγροχημικού γίγαντα.
Μία από τις πιο γνωστές προσπάθειες της Monsanto να σιωπήσει την «κακή» επιστήμη σχετίζεται με μια έκθεση που εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός για την Έρευνα για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (IARC) τον Μάρτιο του 2015. Η Monsanto χαρακτήρισε αμέσως την έκθεση ως «άκυρη «Και ζήτησε να αποσυρθεί. Η έκθεση ανέφερε ότι το βασικό συστατικό glyphosate του Roundup ήταν «πιθανώς καρκινογόνο».

grothia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.