Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Όταν θηροφύλακες κυνηγούν παράνομα και ρίχνουν φόλες…

Όταν θηροφύλακες κυνηγούν παράνομα και ρίχνουν φόλες…
Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 26 Απριλίου η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου με ανακοίνωση της ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε αλλά δήλωσε άγνοια (!) αναφορικά με άρθρο της ιστοσελίδας κυνηγετικού ενδιαφέροντος www.ihunt.gr στο οποίο δημοσιεύτηκε ότι στις 24 Απριλίου ομοσπονδιακός
θηροφύλακας κατάθεσε μήνυση εναντίον τριών συναδέλφων του (θηροφυλάκων) επειδή έριξαν φόλες με σκοπό την εξόντωση αλεπούδων. Μάλιστα στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο καταγγέλλων κατέθεσε και μήνυση και εναντίον μέλους του Δ.Σ. της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αναφέροντας πως αυτό προμήθευε στους δράστες τα δηλητηριασμένα δολώματα.
Η σχετική ανακοίνωση.
Το ότι οι κυνηγοί (και οι κτηνοτρόφοι για να είμαστε δίκαιοι και οι γεωργοί) συστηματικά και σκόπιμα δηλητηριάζουν τα ζώα που θεωρούν ότι είναι επιζήμια για τα δικά τους θηράματα (ή για τα κοπάδια τους ή για τις καλλιέργειες) το γνωρίζουμε πολύ καλά. Συμβαίνει άλλωστε σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου και θύματα είναι χιλιάδες ζώα κάθε είδους κάθε χρονιά. Εντούτοις όταν αυτές τις αλήθειες τις αναφέρουν ή τις παραδέχονται οι ίδιοι οι κατά τα άλλα «οικολόγοι» κυνηγοί, οι «διαχειριστές της φύσης» και οι εκπρόσωποι τους έχει άλλη αξία.
Μπορεί λοιπόν η Γ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου να δηλώνει τώρα άγνοια για το νέο αυτό συμβάν - που θα αποδειχτεί αν όντως αληθεύει - εντούτοις από τον περασμένο Μάρτιο μια σειρά από γεγονότα, πλήττουν με βεβαιότητα το κύρος του συγκεκριμένου δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, αφού αποδεικνύουν πόσο... αγαπούν και... προστατεύουν τα ζώα (που τελικά σκοτώνουν με φόλες ή καραμπίνες, θηλιές, δόκανα, αγκίστρια κ.ά.) οι κυνηγοί παρέα ενίοτε και με τους θηροφύλακες...
Υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ότι από την Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου – που το 2014 θυμίζουμε επισήμως αποκαλούσε «ζωονόσο» το www.zoosos.gr για όσα αποκαλύπτει για την δράστη των κυνηγών – έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της σύλληψης του ομοσπονδιακού θηροφύλακα της (ο οποίος είχε και μόνιμη σχέση εργασίας με την Γ' Κ.Ο.Π. και έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα) για παράνομο κυνήγι στην περιοχή Λιμνών Αργολίδας στις 11 Μαρτίου 2017.
Και επειδή όταν οι ίδιοι κυνηγοί αποκαλύπτουν πόσο «φιλόζωοι» και «φυσιολάτρες» είναι έχει άλλη αξία, σας προτείνουμε να διαβάσετε τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στις 29 Μαρτίου 2017 εδώ: «Προσπάθεια συγκάλυψης λαθροθηρίας ομοσπονδιακού θηροφύλακα. Όλο το ιστορικό» και εδώ: «Βράζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για την πιθανή συγκάλυψη της υπόθεσης λαθροθηρίας από θηροφύλακα». Όπως θα διαπιστώσετε αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη κυνηγετική ομοσπονδία χρειάστηκε πολλές μέρες (γιατί άραγε;) για να εκδώσει έστω μια ανακοίνωση για το συμβάν, ενώ τη σύλληψη του θηροφύλακα ο πρόεδρος της τότε Γιώργος Κατσίκας την γνώριζε από την πρώτη στιγμή.
Μάλιστα το γεγονός της σύλληψης του συγκεκριμένου θηροφύλακα πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 FM - και όχι από τους κυνηγούς - οι υπεύθυνυνοι της οποίας προφανώς μετά από πιέσεις που δέχτηκαν (από ποιους άραγε;) αναγκάστηκαν να διαγράψουν το σχετικό ρεπορτάζ από το διαδίκτυο! Εντούτοις το κακό για τους κυνηγούς είχε γίνει...
Η κ. Κατσίκας με αρκετή καθυστέρηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το γεγονός...
Θυμίζουμε μεταξύ άλλων ότι ο τότε πρόεδρος της Γ’ Κ.Ο.Π. Γιώργος Κατσίκας – που προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός της σύλληψης του δικού τους θηροφύλακα – αναγκάστηκε λίγες μέρες αργότερα να παραιτηθεί για λόγους υγείας (!) αλλά τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. τον εξέθεσαν επισήμως και μάλιστα με ανακοίνωση τους.
Τα μέλη του Δ.Σ. εκθέτουν τον πρόεδρο τους.
Πλέον μετά τις εκλογές που έγιναν νέος πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου είναι ο Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος, ενώ ο θηροφύλακας που απολύθηκε επειδή συνελήφθη να κυνηγάει παράνομα έκανε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του εργοδότη του και τα κέρδισε, επειδή η απόλυση του του κοινοποιήθηκε ενώ ήταν σε κανονική άδεια και γιατί μέχρι τώρα η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί.
Αν όλα αυτά δεν είχαν ως θύματα ζώα που υποφέρουν και παλεύουν να επιβιώσουν και να ξεφύγουν από αδίστακτους ανθρώπους οι οποίοι έχουν για χόμπι τη δολοφονία τους θα είχαν μόνο πλάκα… Εντούτοις το μόνο αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι οι ποινές που βάζουν τα δικαστήρια στους δολοφόνους ζώων και ζωών... Είναι εξαιρετικά μικρές και σχεδόν πάντα με αναστολή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εγκληματίες να συνεχίζουν την καταστροφή της φύσης και την θανάτωση όσων πλασμάτων την αποτελούν.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας συνελήφθη για παράνομο κυνήγι αποδεικνύοντας πόσο «οικολόγος» είναι…

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου στον Έβρο σκοτώνει προστατευόμενα είδη και τα δημοσιεύει στο facebook

 zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.