Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

η Marine Le Pen δήλωσε ότι θα απαγορεύσει κάθε θρησκευτική τελετουργική σφαγή ζώων, αν εκλεγεί. Οι νομοθέτες στην Φλάνδρα και τη Βαλονία, στο Βέλγιο, συμφώνησαν να απαγορεύσουν την kosher και halal σφαγή μέχρι το 2019


η Marine Le Pen, (υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές), δήλωσε ότι αν εκλεγεί, θα απαγορεύσει τη halal σφαγή των ζώων,  μαζί με κάθε άλλη μέθοδο τελετουργικής σφαγής χωρίς αναισθητοποίηση.
έκανε τη δήλωση αυτή στις 25-4-17, κατά τη διάρκεια επίσκεψης - για την προεκλογική της εκστρατεία- σε μια αγορά κρέατος, κοντά στο Παρίσι.
Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε θρησκευτικούς κανόνες ( shechitah, και kosher) σφαγής των ζώων, αλλά είπε ότι θέλει να θέσει εκτός νόμου, κάθε σφαγή ζώων, χωρίς αναισθητοποίηση.
είπε πως: "νομίζω ότι πρέπει να απαγορεύεται η σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση"
και τα δυο είδη (halal and shechitah) τελετουργικής σφαγής απαιτούν να έχει το ζώο συνείδηση όταν του κόβουν το λαιμό, πρόκειται για  σκληρή -σύμφωνα με τους επικριτές- μέθοδο.

η Marine Le Pen αναφέρθηκε επίσης στη δημόσια προσευχή και τη χρήση μουσουλμανικών θρησκευτικών  συμβόλων.

στην Ευρώπη τα εβραϊκά και μουσουλμανικά έθιμα, έχουν αντίπαλο, τόσο από άτομα φιλελεύθερων κύκλων που θεωρούν προτεραιότητα την καλή μεταχείριση των ζώων, όσο από δεξιούς εθνικιστές που βλέπουν το έθιμο, σαν κάτι ξένο προς τους πολιτισμούς των χωρών τους.
Γαλλο εβραίοι ηγέτες επιτίθενται στη Λεπέν και προτρέπουν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον κεντρώο υποψήφιο Emmanuel Macron.
ο Γάλλος αρχιραβίνος Haim Korsia κατηγόρησε με δήλωσή του, τη Le Pen για «υποκίνηση μίσους και πολέμου μεταξύ της κυβέρνησης και των θρησκειών, καθώς και για διαθρησκευτική εχθρότητα»
«Υπονομεύει τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε η Γαλλία», είπε σε μια δήλωση.
Πολλοί ανησυχούν ότι η νέα πρόταση για την απαγόρευση της τελετουργικής σφαγής στην βελγική περιοχή της Φλάνδρας,  είναι μια  ακόμη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία,  με το υποκριτικό επιχείρημα για την καλή διαβίωση των ζώων.
[Next week, the Walloon Parliament in Belgium will vote on the proposal to ban the ritual slaughter of animals
πηγή 26-4-17
https://www.neweurope.eu/article/wallonia-flanders-want-ban-ritual-slaughter-including-religious-grounds/]
-----------------------------------------------
Αυτή τη βδομάδα το κοινοβούλιο της Βαλλονίας, στο Βέλγιο ψηφίζει την πρόταση για απαγόρευση της τελετουργικής σφαγής των ζώων, ενώ
εκπρόσωποι των εβραϊκών και μουσουλμανικών θρησκειών, εξακολουθούν να ελπίζουν για μια συμβιβαστική λύση που να συνάδει με την ελευθερία της λατρείας.

Οι νομοθέτες  στην Φλάνδρα και τη Βαλονία συμφώνησαν να απαγορεύσουν την kosher και halal σφαγή μέχρι το 2019, μια κίνηση που προκάλεσε τη διαμαρτυρία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου.

ο Philippe Markiewicz,  πρόεδρος του "Belgium’s Central Jewish Consistory"  κάλεσε σε διάλογο με Φλάνδρα και  Βαλονία που αποσκοπούν στην επίτευξη της πλήρους απαγόρευσης για τελετουργική σφαγή μέχρι το 2019 και η ένταση του διαλόγου χαρκατηρίζεται ως «μια κρίση χωρίς προηγούμενο, αν όχι η μεγαλύτερη κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Το 2016, το Συμβούλιο της Επικρατείας του Βελγίου εξέδωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία, η πλήρης απαγόρευση της τελετουργικής σφαγής θα παραβίαζε το σύνταγμα της χώρας και πρότεινε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση , σε συνεννόηση με τις εβραϊκές και μουσουλμανικές θρησκευτικές κοινότητες

Η ένταση που προκλήθηκε από τις θρησκευτικές μειονότητες της Φλάνδρας, απεικονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πασχίζουν να ενσωματώσουν τους πληθυσμούς των  μεταναστών.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν τη νέα νομοθεσία, ζητούν την τροποποίηση της μεθόδου σφαγής -ώστε να περιλαμβάνει την αναισθητοποίηση- αλλά οι μουσουλμανικές κοινότητες του Βελγίου δεν επιθυμούν καμία αλλαγή.
«οι Μουσουλμάνοι ανησυχούν για το αν μπορούν να φάνε halal τρόφιμα ... σύμφωνα με τις θρησκευτικές τελετές και τις πεποιθήσεις τους» είπε ο Belgian Muslim Executive.

Η φλαμανδική εβραϊκή κοινότητα θεωρεί τη νέα πρόταση -νομοθεσίας, αντίθετη με τους εβραϊκούς θρησκευτικούς νόμους.
άλλες βελγικές περιφέρειες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της ολλανδόφωνης περιφέρειας της Φλάνδρας.
Χώρες όπως η Δανία, η Ελβετία και η Νέα Ζηλανδία απαγορεύουν  ήδη τη σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση.
πηγές
25-4-17
http://www.jta.org/2017/04/25/news-opinion/world/marine-le-pen-ban-halal-and-all-ritual-slaughter
26-4-17
https://www.neweurope.eu/article/wallonia-flanders-want-ban-ritual-slaughter-including-religious-grounds/

30-3-17
http://www.reuters.com/article/uk-europe-religion-belgium-slaughter-idUSKBN17126N

====================================================
=====================================================

Η κοινωνιολόγος Κατρίν Ρεμί του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών επισημαίνει ότι η βία είναι συνυφασμένη με τα σφαγεία. Όμως η εκβιομηχάνιση της διαδικασίας επιδεινώνει την κατάσταση.
Σύμφωνα με την κοινωνιολόγο, «βιομηχανοποιημένη σφαγή σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει τη ζωή. Θεωρούμε πως μπορούμε να συμπεριφερθούμε στα ζώα όπως σε κάθε άλλο αντικείμενο σε μια γραμμή παραγωγής. Υπάρχουν άτομα που σφάζουν ζώα 100, 200, 300 φορές τη μέρα. Είναι κάτι τεράστιο, είναι πολύ ισχυρή η επίπτωση και δεκαπλασιάζει το ζήτημα της βίας».πηγή 
http://www.news.com.au/national/slaughterhouse-workers-are-more-likely-to-be-violent-study-shows/news-story/f16165f66f38eb04a289eb8bd7f7f273

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ














http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/05/marine-le-pen-kosher-halal-2019.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.