Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα έκδοσης τριών Τούρκων στρατιωτικών


Αρνητική υπήρξε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τρεις ακόμα από τους συνολικά οκτώ Τούρκους αξιωματικούς την έκδοση των οποίων έχει ζητήσει η Άγκυρα.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που εκδίκασε σήμερα Τετάρτη, το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση τους έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση και απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς πριν από δύο περίπου μήνες ο Αρειος Πάγος αμετάκλητα είχε κρίνει ότι αν εκδοθούν στη γείτονα, δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε στο Συμβούλιο την απόρριψη του αιτήματος υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι και το νέο αίτημα περιλαμβάνει τα ίδια περιστατικά, όπως και το προηγούμενο, ενώ επέμεινε στη θέση που αποτελεί και τον πυλώνα των αποφάσεων του Αρείου Πάγου περί μη εκδόσεως των οκτώ, ότι δηλαδή δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης.

Οπως εξήγησε η εισαγγελέας, ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά, ύστερα δε και από τις διακηρύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής

Νωρίτερα, οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί υποστήριξαν πως στη χώρα τους τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά το πρόσφατο  δημοψήφισμα και ανέφεραν  ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς φοβούνται ότι θα υποστούν βασανιστήρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

Αύριο, αναμένεται να εκδικαστεί το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για τους δύο τελευταίους από τους οκτώ αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.