Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Επιστήμονες ξεσηκώθηκαν: Κλέβουν την ελεύθερη σκέψη των ανθρώπων


Τι προτείνουν
Αντίπαλος του συστήματος διαπλοκής και ελέγχου συνειδήσεων είναι η ελεύθερη σκέψη.
Αυτή μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στα όποια σχέδια υποδούλωσης του πλανήτη, ειδικά μάλιστα αν εξαπλώνεται και επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους, προκειμένου να μάθουν να αποφασίζουν μόνοι τους και όχι μετά από παραίνεση.
Αυτό δίδασκαν οι Έλληνες και ως εκ τούτου τους κυνηγούν διαχρονικά.
Στις μέρες μας δυστυχώς, ενώ η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με ειδικούς στοχεύει μάλιστα την σκέψη.
Όπως αναφέρεται, οι υπολογιστές του μέλλοντος θα μπορούν να κλέψουν ή ακόμα και να διαγράψουν τις σκέψεις.
Μάλιστα, βιοηθικολόγοι εγείρουν ζητήματα και κάνουν προβλέψεις σε νέο δημοσιευμένο έγγραφο, όπου προτείνουν νέους νόμους για τα δικαιώματα των ανθρώπων, οι οποίοι θα προετοιμαστούν για τις εξελίξεις στην εγκεφαλική τεχνολογία!!!
Σε περίπτωση που οι όποιοι χάκερ καταφέρουν να αποκτήσουν και εκεί πρόσβαση, θα μπορούν να «ακούν» τις σκέψεις σας ή ακόμα και να τις διαγράφουν.
Μέσω της λεγόμενης «νευροτεχνολογίας» θα μπορούμε να συνδεόμαστε σε υπολογιστές απ’ ευθείας μέσω του εγκεφάλου μας, έτσι ώστε, όπως είχατε διαβάσει σε προηγούμενο άρθρο του el.gr, να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος εγκέφαλος, τον οποίο θα εξουσιάζει ένας ηγέτης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι ερευνητές, αφού έκαναν μερικές σοκαριστικές προβλέψεις, προτείνουν νέους νόμους για τα δικαιώματα των ανθρώπων, βάσει των οποίων θα μπορούν να προστατευτούν από τις εξελίξεις της νευροτεχνολογίας.
«Απαιτούνται νέοι νόμοι για να προστατέψουν κυριολεκτικά την «ελευθερία της σκέψης» των ανθρώπων», αναφέρουν οι ερευνητές, προειδοποιώντας πως κάποια στιγμή οι εξελίξεις στην νευροτεχνολογία ενδεχομένως να παραβούν το ιδιωτικό της σκέψης.
Βλέπετε πως όλα αυτά δεν αποτελούν πλέον συνωμοσιολογία, καθώς ξεσηκώνονται επιστήμονες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν το παγκόσμιο σχέδιο και παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Οι ερευνητές προτείνουν τέσσερις νόμους που ισχυρίζονται ότι θα προστατέψουν από ενδεχόμενους κινδύνους στον συγκεκριμένο τομέα.
Οι νόμοι έχουν να κάνουν με το:
δικαίωμα της γνωστικής ελευθερίας
δικαίωμα της πνευματικής ιδιωτικότητας
δικαίωμα της πνευματικής ακεραιότητας
δικαίωμα της ψυχολογικής συνοχής
Ο Marcello Ienca, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών και σπουδαστής διδακτορικού στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ηθικής του Πανεπιστημίου της Βασιλείας, αναφέρει:
«Ο νους θεωρείται το τελευταίο καταφύγιο της προσωπικής ελευθερίας και του αυτοπροσδιορισμού, αλλά οι εξελίξεις στην νευρωνική μηχανική, στην εγκεφαλική «χαρτογράφηση» και τη νευροτεχνολογία βάζουν σε κίνδυνο την ελευθερία του μυαλού.
Οι νόμοι που προτείνουμε θα έδιναν στους ανθρώπους το δικαίωμα να αρνηθούν καταναγκαστική και επεμβατική χρήση νευροτεχνολογίας, να προστατέψουν την ιδιωτικότητα των δεδομένων που συλλέγονται από τη νευροτεχνολογία και να προστατέψουν τις φυσικές και ψυχολογικές πλευρές του ανθρώπινου νου από ενδεχόμενες ζημιές από την κακή χρήση νευροτεχνολογίας».
«Η επιστημονική φαντασία μπορεί να μας διδάξει πολλά για τους εγκυμονούντες κινδύνους της τεχνολογίας», προσθέτει.
Τα σχόλια δικά σας!

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.