Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η Μόσχα ανησυχεί για την ανάπτυξη αμερικανικών βιολογικών όπλων στα σύνορά της



Μάιος 3, 2017. 23:09
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε έκθεση στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για την ανάπτυξη ιατρικής έρευνας του αμερικανικού στρατού στο χωριό Αλεξέγεβκα της Γεωργίας.

Ο Ιγκόρ Νικούλιν, πρώην μέλος της Επιτροπής για τα βιολογικά και χημικά όπλα του ΟΗΕ, δήλωσε στη ρωσική ιστοσελίδα ‘BFM’ ότι τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει περίπου 400 βιολογικά εργαστήρια σε όλον  τον κόσμο.
Όπως σημειώνεται, στο έδαφος των χωρών – μελών της ΚΑΚ λειτουργούν περισσότερα από 20 τέτοια εργαστήρια: 13 είναι στην Ουκρανία, τρία ή τέσσερα στη Γεωργία και δύο στο Καζακστάν.
Το Πεντάγωνο δαπάνησε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτόν», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Σύμφωνα με τον Νικούλιν, μετά τη δημιουργία αυτών των εργαστηρίων άρχισαν να παρατηρούνται διάφορα κρούσματα επιδημιών σε διάφορες χώρες.
Έτσι, στην  Ουκρανία υπάρχουν συχνά κρούσματα της γρίπης των χοίρων, ενώ οι πολίτες της Γεωργίας πάσχουν από άτυπη πνευμονία.
Η Ρωσία έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για τα γεγονότα αυτά που υπονοούν έναν βιολογικό πόλεμο εναντίον της σλαβικής χώρας.
«Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε αυτά τα εργαστήρια και να απομακρυνθούν από τα σύνορά μας», είπε ο Νικούλιν.
Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι ιός Ζήκα, μοιάζει με βιολογικό όπλο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπογράψει  Σύμβαση για τη μη διάδοση των βιολογικών  όπλων στη χώρα τους, αλλά το κάνουν στις γκρίζες ζώνες ή σε χώρες με εύθραυστη πολιτική κατάσταση», είπε ο εμπειρογνώμονας.
Ωστόσο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάντοτε την ίδια απάντηση στους ισχυρισμούς της Ρωσίας για το θέμα αυτό», ότι δηλαδή, η Ουάσιγκτον δεν φέρει καμία ευθύνη για την ανάπτυξη αυτών των βιολογικών όπλων,  δήλωσε ο Βίκτορ Μπαρανέτς, πρώην εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο ίδιος θα τονίσει ότι η καταστροφή του στρατού  ή ενός κράτους δεν είναι αποκλειστικός σκοπός της ανάπτυξης των βιολογικών όπλων.
Μπορούν αυτά να χρησιμοποιηθούν ως μέσο οικονομικής επιρροής σε διάφορες χώρες, αφού υπάρχει η δυνατότητα 'αφαίρεσης'  όλων τα βοοειδή στη χώρα και αυτό για κάποιους παίκτες στη διεθνή σκηνή αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος.
Επιπλέον τα βιολογικά όπλα αναπτύσσονται με την προσδοκία της καταστροφής ορισμένων καλλιεργειών, όπως πατάτες, σίτος, φαγόπυρο κ.α. υπονομεύοντας την παραγωγική δύναμη των πιθανών αντιπάλων.
(mundo.sputniknews.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.