Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

το Facebook θα προσλάβει 3.000 επιπλέον εργαζόμενους, για να προλαμβάνονται βίαιες πράξεις, δολοφονίες και αυτοκτονίες που μεταδίδονται ακόμα και ζωντανά, μέσω του κοινωνικού αυτού δικτύου


ο  CEO Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Facebook σχεδιάζει να προσλάβει 3.000 επιπλέον εργαζόμενους (content moderators) για να μη γίνεται share αναρτήσεων στο κοινωνικό δίκτυο, που αναφέρουν εγκλήματα, αυτοκτονίες και άλλες βίαιες πράξεις.
Αμέτρητα βίντεο από αυτοκτονίες και δολοφονίες, είτε έχουν μεταδοθεί ζωντανά (live streamed) είτε μοιράστηκαν (shared) αργότερα στο Facebook, την περασμένη χρονιά.

Τον περασμένο μήνα, ένας 37χρονος στο Κλίβελαντ του Οχάιο, δολοφόνησε έναν 74χρονο άντρα  και στη συνέχεια ανέβασε το σοκαριστικό βίντεο στο Facebook.
Ο ίδιος στο βίντεο ομολόγησε ότι είναι ένοχος για 13 φόνους και ισχυρίστηκε ότι σχεδιάζει το επόμενο έγκλημά του. Οι αμερικανικές αρχές  εξαπόλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε εθνικό επίπεδο
για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο " shooter" που ονομάστηκε «Facebook δολοφόνος»

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουμε δει ανθρώπους να βλάπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους στο Facebook - είτε ζωντανά είτε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε αργότερα,» έγραψε ο Zuckerberg  σε μια ανάρτηση του, στο Facebook την Τετάρτη.
«Είναι συγκλονιστικό, και προβληματίζομαι σχετικά με το πώς μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο, για την κοινότητά μας.»

οι 3000 επιπλέον εργαζόμενοι στο  Facebook σχεδιάζεται να προσληφθούν και να ενταχθούν στο προσωπικό που ήδη απασχολείται σήμερα στο γιγαντιαίο παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και αποτελείται από 4.500 σχολιαστές περιεχόμενου.


Ο  Zuckerberg δήλωσε ότι, οι νέοι moderators θα βοηθήσουν να εξετάζονται τα εκατομμύρια των θέσεων (posts) που επισημαίνονται από τους χρήστες του Facebook κάθε εβδομάδα.
"αυτοί οι moderators θα αξιολογούν τις αναρτήσεις για να αποφεύγεται η ρητορική μίσους και η παιδική κακοποίηση"

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα τοπικά "community groups" και τις αρχές επιβολής του νόμου που είναι σε καλύτερη θέση, για να βοηθήσουν κάποιον αν το χρειάζεται -είτε επειδή είναι έτοιμος να βλάψει τον εαυτό του, είτε επειδή κινδυνεύει από κάποιον άλλο"


Πρόσφατα στο Facebook προστέθηκαν εργαλεία, για την πρόληψη των αυτοκτονιών που μεταδίδονται ζωντανά σε βίντεο, συμπεριλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα να αναφέρεται κάποιος, που μπορεί να προβεί σε πράξη αυτοκτονίας.
τα "tools" αποτελούν εν μέρει απάντηση, στην υπόθεση ενός 14χρονου κοριτσιού από το Μαϊάμι, που αυτοκτόνησε ενώ έκανε μετάδοση σε live streaming στο Facebook, τον Ιανουάριο.
πηγή  3-5-17
http://www.businessinsider.com/facebook-to-hire-3000-moderators-to-keep-suicides-from-being-streamed-2017-5

σχετικό 16-12-16

I found 9 years' worth of messages hidden in my secret Facebook inbox

http://www.businessinsider.com/how-to-find-secret-facebook-messages-2016-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.