Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Ζώνει με ασκήσεις το FIR Λευκωσίας!!!


Με πέντε διαδοχικά παράνομα ΝΟΤΑΜ η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας και το λεγόμενο «υπουργείο Συγκοινωνιών» του ψευδοκράτους, ξεκίνησαν από προχθές και θα συνεχίζουν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του μήνα σειρά στρατιωτικών ασκήσεων και ασκήσεων έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας.

Πλέον προκλητικό, που δημιουργεί και παρεμβολές στην ομαλή διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, αφού παρεμβαίνει σε δύο πυκνής αεροπορικής κίνησης αεροδιαύλους, είναι η «άσκηση έρευνας και διάσωσης», που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 26 Απριλίου, εξ ολοκλήρου εντός του FIR Λευκωσίας. Πρόκειται για συνολική έκταση 4.000 τετρ. χιλιομέτρων, με πλάτος 20 χιλιομέτρων και μήκος 200 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοικτά του Ακάμα (σε απόστασή 20 χιλιομέτρων από το Ακρωτήρι του Ακάμα) και φτάνει σχεδόν μέχρι και το Καστελλόριζο).

Σύμφωνα με το παράνομο ΝΟΤΑΜ, «η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει ασκήσεις εντός τoυ εναέριου χώρου συμβουλών του Ερτζιάν, σε διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο της Μεσογείου». Και καλεί τα αεροσκάφη που πετούν στη «δεσμευμένη περιοχή» να διατηρούν συνεχώς αναμμένα τα φώτα αποφυγής σύγκρουσης και αεροναυτιλίας και «συστήνουν» όπως για την ασφάλεια της αεροπλοΐας, τα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην πετούν σε ύψος κάτω των 20.000 ποδών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς περιοχή που «δεσμεύτηκε» από την Τουρκία με την επίκληση «ασκήσεων έρευνας και διάσωσης» τον περασμένο Ιανουάριο κατά τις μέρες της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό.

Επίσης, από τη Δευτέρα του Πάσχα μέχρι και τις 26 Απριλίου, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, με άλλο παράνομο ΝΟΤΑΜ, έχει δεσμεύσει επίσης για ασκήσεις «έρευνας και διάσωσης» μεγάλη περιοχή του FIR Λευκωσίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Πρόκειται για περιοχή πλάτους 15 χιλιομέτρων και μήκους περίπου 200 χιλιομέτρων, που είναι παράλληλη με τις ακτές της Κύπρου από τον Απόστολο Αντρέα μέχρι και τον Ακάμα και σε απόσταση 20 έως 30 χιλιομέτρων από τις ακτές. Δίνονται ανάλογες «οδηγίες» για τα αεροσκάφη που περνούν πάνω απο τις περιοχές αυτές.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με την επιχειρησιακή λειτουργία του FIR Λευκωσίας η συγκεκριμένη ζώνη που δεσμεύτηκε, περιλαμβάνει τις περιοχές από τις οποίες διέρχονται αεροσκάφη με κατεύθυνση από νότο προς βορρά, όπου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Λευκωσίας δίνουν οδηγίες στα αεροσκάφη να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων της Άγκυρας και δημιουργούνται προβλήματα με τις οδηγίες που δίνει η Τουρκία με επικοινωνία με το παράνομο Ερτζιάν.

Τρίτη ΝΟΤΑΜ, επίσης από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, «δεσμεύει περιοχή επίσης εντός του FIR Λευκωσίας, σε περιοχή που ξεκινά από απόσταση 20 χιλιομέτρων από τον Πωμό και φτάνει μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Άγκυρας.

Η διάρκειά της είναι επίσης από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι τις 26 Απριλίου. Πρόκειται για αεροπορικές ασκήσεις χωρίς πυρά όπως αναφέρεται, σε «διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο» σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και αυτής της «δέσμευσης» είναι το γεγονός ότι στην περιοχή λόγω της στρατιωτικής άσκησης, επιτρέπονται πτήσεις μόνο σε επίπεδο άνω των 28.000 ποδών.

Με τέταρτη ΝΟΤΑΜ, από το λεγόμενο «υπουργείο Συγκοινωνιών» των κατεχομένων αυτή τη φορά, για στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δεσμεύτηκε από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, χερσαία περιοχή στα κατεχόμενα, αλλά και ο εναέριος χώρος σε ύψος μέχρι και 15.000 πόδια, έκτασης 13 τετρ. χιλιομέτρων, σε περιοχή που περικλείεται από τα κατεχόμενα χωριά Άγιος Επίκτητος, Χάρτσια, Έξω Μετόχι και Αγκαστίνα.

Στο μεταξύ, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις με δέσμευση και του ανάλογου εναέριου χώρου και στον Κόλπο της Μόρφου, σε περιοχή που αρχίζει από την αγία Ειρήνη και φτάνει μέχρι και το ύψος του Λουτρού και του Λιμνίτη. Για τη συγκεκριμένη άσκηση έχει εκδοθεί και σχετικό NAVTEX από την Τουρκία, που είναι και το μόνο που εκδόθηκε παράλληλα με την παράνομη ΝΟΤΑΜ.

 

 hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.