Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Τρόμος στην ΕΛΑΣ από τους 400 αδίστακτους κακοποιούς που ορμούν στα σπίτια

Τρόμος στην ΕΛΑΣ από τους 400 αδίστακτους κακοποιούς που ορμούν στα σπίτια
Τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους σε Πατήσια, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Γέρακα κ κι αλλού… Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου.
 Η Αστυνομία αλλά κι ο κόσμος δεν αντέχει δύο-τρείς ληστείες με φόνο, κάθε εβδομάδα.

Αυτό λένε τις τελευταίες ημέρες ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών με δραματική εξέλιξη. Τα   τελευταία περιστατικά με την διπλή ανθρωποκτονία ζευγαριού στο  Περιστέρι, την δολοφονία του 47χρονου αρχιμανδρίτη στο Γέρακα, τους δύο φόνους με ληστεία στις οδούς Μάρνη κι Αλκιβιάδου, το περιστατικό με την ντουλάπα στο Παλαιο Φάληρο αλλά και του  Νιγηριανού  που κακοποιούσε τους δεκάδες ηλικιωμένους που λήστευε (μία γυναίκα απεβίωσε) δείχνει ότι οι ληστρικές επιδρομές που καταλήγουν σε αιματοχυσία αποτελούν πια μία επικίνδυνη εγκληματική «μόδα»!
Τουλάχιστον 300-400 επικίνδυνοι κακοποιοί (Ελληνες κι αλλοδαποί) από τους οποίους οι 150-180 έχουν αποφυλακισθεί πρόωρα προκαλούν «τρόμο» στους πολίτες και στην ΕΛΑΣ.
Καθ' ότι  οι αστυνομικοί βλέπουν ότι οι κακοποιοί προσπαθούν να βρούν στα σπίτια  όσα λεφτά  και «λεία» έχουν χάσει από τις ληστείες των τραπεζών ή άλλους σημαντικούς στόχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα, περίπου 1000 ληστείες σε σπίτια και σχεδόν καμιά σε τράπεζα. Κι όλα αυτά όταν το 2010 σημειώνονταν περίπου 300 ληστείες τραπεζών και  άλλες περίπου 30-40 σε χρηματαποστολές κι οι ληστείες στα σπίτια ήταν περίπου 300-400.
Οι περισσότερες από τις 15-20 μεγαλες συμμορίες (με καλάσνικοφ, με βαριοπούλες) που δρούσαν την περίοδο 2005-2010 εξαρθρώθηκαν. Όμως τα  περισσότερα από τα μέλη τους έχουν πια βγει από τις φυλακές κι αφού έχουν βρει «ανυπέρβλητα» μέτρα ασφαλείας στις τράπεζες ορμούν στα σπίτια για να βρούν από τα κομποδέματα, τα «σεντούκια»   αλλά και τις μικροοικονομίες της καθημερινότητας τις λείες –περίπου 20-30 εκ ευρω- από τις εφόδους στις τράπεζες. Ωστόσο όπως προέκυψε και στην υπόθεση της δολοφονίας του ανδρολόγου στην οδό Μάρνη (δράστες ήταν ενας 56χρονος πρώην αστυνομικός κι ένας Ρουμάνος που είχε κατηγορηθεί για κλοπές) ότι υπάρχουν κι εκατοντάδες «μικροκακοποιοί» έτοιμοι να σκοτώσουν για λίγα ευρώ, αν μία ληστεία κακοφορμίσει…
Το τεράστιο πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός των δολοφονιών αυξάνεται δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες. Ενώ λοιπόν το  2016 καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 81 ανθρωποκτονίες και το 2015 είχαν καταγραφεί 86 φόνοι μόνο το πρώτο δίμηνο του 2017 έχουν σημειωθεί 17 δολοφονίες από  τις οποίες οι περισσότερες στην Αττική και οι πιο πολλές αφορούσαν επιδρομές ληστών! Δηλαδή αν συνεχιστούν με αυτό το ρυθμό οι ανθρωποκτονίες μπορεί να ξεπεράσουν τις 150  για το 2017 με ένα πολύ σημαντικό ποσοστό να  σχετίζεται με κακοποιούς που σκοτώνουν τα  ανήμπορα θύματα τους για να μάθουν που κρύβουν τα χρήματα.
Με τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ πλέον να βλέπουν  ότι τα περιστατικά αυτά όχι μόνο πληθαίνουν αλλά φτάνουν  ολοένα και πιο δύσκολα στην εξιχνίαση τους. Με κακοποιούς που χρησιμοποιούν δίκτυα πληροφοριών σε γειτονιές και πολλές φορές –όπως συνέβη με τους δολοφόνους του αρχιμανδρίτη στην Κέρκυρα ή άλλο σημαντικό ιερωμένο στον Αγιο Παντελεήμονα- σπεύδουν να εξαφανισθούν, να γυρίσουν. Με τους αστυνομικούς να λένε ότι ίσως τα χειρότερα ερχονται…

 sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.