Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Το Ισραήλ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες (ξανά)


Το Ισραήλ αρνήθηκε και πάλι να δεχθεί οποιονδήποτε αριθμό προσφύγων από τη Συρία, αν και το υπουργείο εξωτερικών του χρηματοδοτεί την προσφυγική-εισβολή της Ευρώπης, και εβραϊκές οργανώσεις στην Αμερική και Ε.Ε αποτελούν μέρος του ευρύτερου αριστερού συνασπισμού που απαιτεί όλα - εκτός του Ισραήλ - τα κράτη να δεχτούν πρόσφυγες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz είπε ότι «το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στα θύματα (τραυματίες) από τον πόλεμο στη Συρία, αλλά σίγουρα δεν θα δεχθεί καθόλου πρόσφυγες».

Ο υπουργός έδωσε την εξήγηση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε ισραηλινό ραδιόφωνο, ότι αν το Ισραήλ δεχόταν Σύριους αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την Παλαιστινιακή Αρχή να ανανεώσει το αίτημά της, το Ισραήλ να δεχθεί Παλαιστίνιους από τη Συρία, συνεχίζει το άρθρο.

«Θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ δύο πραγμάτων», είπε ο Steinitz. «Το να περιποιείσαι  τραυματισμένους ανθρώπους είναι ένα πράγμα, το να δεχθείς ανθρώπους ως πολίτες στην χώρα σου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

Οι Times of Israel στη συνέχεια αποκαλύπτουν ότι από το 2013, «το Ισραήλ έχει ήσυχα αναλάβει 3.000 Συρίους τραυματίες που βρέθηκαν κατά μήκος των συνόρων στο Ισραήλ για ιατρική περίθαλψη σε ειδικά νοσοκομεία ή σε ισραηλινά ιατρικά κέντρα».

Όλα αυτά τα «θύματα» προέρχονται, φυσικά, από τους αντι-κυβερνητικούς «αντάρτες» -με άλλα λόγια, τις συνδεδεμένες με το ISIS ομάδες.

Ο Steinitz ήταν ανένδοτος στο ότι στους Σύριους θα πρέπει να δίνεται ιατρική βοήθεια από το Ισραήλ αλλά να μην τους δοθεί ιθαγένεια.

«Υπάρχουν αρκετές χώρες στον κόσμο που μπορούν να πάρουν πρόσφυγες και να τους κάνουν πολίτες», είπε.

Το Ισραήλ ανησυχεί επίσης ότι μια τέτοια πράξη θα αναζωπυρώσει το αίτημα που προέρχεται από παλαιστίνιους ηγέτες να λάβει το Ισραήλ Παλαιστίνιους από τη Συρία. Το Ισραήλ είχε συμφωνήσει να το πράξει κατά το παρελθόν, με την προϋπόθεση ότι οι εισερχόμενοι Παλαιστίνιοι να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους να «επιστρέψουν» εντός των συνόρων του Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε την ισραηλινή απαίτηση, και δεν επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με την έγκριση για επιστροφή Παλαιστινίων από τη Συρία.

«Κατά την δική μας άποψη, δεν είμαστε μια οποιαδήποτε συνηθισμένη χώρα. Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν συνεχώς να φέρουν Παλαιστίνιους και Άραβες να κατοικήσουν εδώ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Steinitz.


«Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο μέρος. Το να δεχτούμε τραυματίες Σύριους, σίγουρα ναι. Το να δεχτούμε κατοίκους από τη Συρία, σίγουρα όχι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.