Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

«Οι Εβραίοι έχουν μεγάλη δύναμη και επιρροή». Πότε επιτρέπεται και πότε απαγορεύεται να ακουστεί ένας τέτοιος λόγος


Στις αρχές του Μαρτίου, έγινε γνωστό στους Βρετανούς, ότι η υπόθεση Jeremy Bedford Turner, θα επανεξεταστεί μετά από μια 13μηνη εκστρατεία εναντίον του, καθώς η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος θα αναθεωρήσει την απόφασή της περί μη άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του.


Το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης εναντίον του Turner αφορούσε φερόμενη παλαιότερη αντισημιτική ομιλία του και με αφορμή αυτό το περιστατικό ξεκίνησε πάλι η συζήτηση στην Μ. Βρετανία, για τα «όρια της ελευθερίας του λόγου».


Η πολιτική που τηρεί (ή μέχρι τώρα τηρούσε) η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (Crown Prosecution Service ή CPS) για υποθέσεις που αφορούν «υποκίνηση» φυλετικού μίσους βάσει του νόμου του 1986, αναφέρει σαφώς ότι η γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιεί ο φερόμενος κατηγορούμενος θα πρέπει να είναι «απειλητική, υβριστική ή προσβλητική. Τούτο σημαίνει ότι μπορεί ο κατηγορούμενος, μέσα από τα λόγια του, να έχει μία συμπεριφορά ενοχλητική, αγενή ή ακόμα και αποκρουστική, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι προσβλητική».


Επιπλέον, η CPS έχει καταστήσει σαφές ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τον κατηγορούμενο πρέπει να είναι «κατάφωρα καταχρηστική ή προσβλητική» ή να βρίσκεται πέραν κάθε λογικής «κριτικής» κατά της συγκεκριμένης ομάδας, για να είναι έγκυρη η ποινική δίωξη, αφού «είναι απαραίτητο σε μια ελεύθερη, δημοκρατική και ανεκτική κοινωνία οι άνθρωποι να μπορούν δυναμικά να ανταλλάσσουν απόψεις, ακόμα και όταν αυτές μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση».  


O Jeremy Bedford-TurnerJez Turner), είναι Βρετανός πατριώτης ακτιβιστής, οργανωτής του εθνικιστικού "London Forum". Οι ειδήσεις τον περιγράφουν ως έναν «ακροδεξιό» και «δραστήριο αντισημίτη» που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του αντισημιτισμού. O Turner σπούδασε στο London School of Economics, εντάχθηκε στο στρατό, από τον οποίον, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, λόγω συμμετοχής του σε συνεδρίαση του εθνικιστικού Βρετανικού Λαϊκού Κόμματος το 2008.


Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος συμφώνησε λοιπόν, όπως γράφει η Independent, να αναθεωρήσει την απόφασή της να μην ασκήσει δίωξη στον ακροδεξιό ακτιβιστή που είναι γνωστός για τις δηλητηριώδεις ομιλίες του ενάντια στην «εβραϊκή παγκόσμια τάξη» (“Jewish world order”).


Σε μια ομιλία του τον Ιούλιο του 2015 σε μια “anti-Shorim” εκδήλωση στο Whitehall, απέναντι από την Downing Street, ο Bedford-Turner είπε ότι «όλοι οι πολιτικοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μάτσο μαριονέτες που χορεύουν στον εβραϊκό ρυθμό και όλα τα κυρίαρχα καθεστώτα στη Δύση τα τελευταία εκατό χρόνια χορεύουν στον ίδιο ρυθμό».


(Shorim = οι "περιπολίες" Εβραίων πολιτών σε συνοικίες που κατοικούν Εβραίοι haredi για λόγους ασφαλείας).


Ισχυρίστηκε ότι η Δύση είναι «σκλάβα» στην «σιωνιστική ατζέντα» η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είναι υπεύθυνη για τη Γαλλική Επανάσταση και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.


Είπε επίσης, ότι η περίοδος κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν στον εβραϊκό λαό απαγορευόταν η είσοδος στην Αγγλία, ήταν ένας «καλός» καιρός για τη χώρα και ζήτησε να απαγορευθεί για μια ακόμη φορά.


Το BBC αναφέρει ότι κατέληξε: «Ας απελευθερώσουμε την Αγγλία από τον εβραϊκό έλεγχο».


Ο Gideon Falter, πρόεδρος της «Εκστρατείας Ενάντια στον Αντισημιτισμό» (CAA), ήταν μάρτυρας της ομιλίας και την ανέφερε στην CPS.


Αλλά μετά από πέντε μήνες, η εισαγγελία αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του, με το επιχείρημα ότι η δίωξη του Bedford-Turner θα παραβίαζε το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου.


Κατόπιν μιας εκστρατείας 13 μηνών από την CAA, η εισαγγελία δέχτηκε να επανεξετάσει την απόφασή της περί μη άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Bedford-Turner.


Η εισαγγελία παραδέχθηκε ότι η προηγούμενη απόφαση ήταν «νομικά εσφαλμένη» και συμφώνησε ότι «απαιτείται μια νέα απόφαση» επειδή η ελευθερία του λόγου δεν επεκτείνεται στην «ρητορική μίσους».


Συμφώνησε μάλιστα η εισαγγελία να «συμβουλεύεται» την CAA στο μέλλον κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με παρόμοιες υποθέσεις εναντίον του εβραϊκού λαού και σχετικά με το πόσο μπορεί η κάθε περίπτωση να θεωρείται «ρητορική μίσους» ή ελευθερία του λόγου.


Ο δικηγόρος Brian Kennelly QC, που ετοιμάζεται να οδηγήσει την υπόθεσή της CAA στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε στην Independent ότι υπάρχει ανησυχία ότι η εισαγγελία είναι πολύ αργή στο να δρα εναντίον της ρητορικής μίσους και περιμένει να συμβούν πραγματικές απειλές βίας, ακόμη και αν ο νόμος δεν το απαιτεί αυτό κι ότι παραλείπει να λάβει το αντισημιτικό έγκλημα στα σοβαρά.


Σχεδόν την ίδια ακριβώς περίοδο με τις παραπάνω εξελίξεις στην υπόθεση Turner, έλαβε χώρα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, η ετήσια Συνδιάσκεψη της οργάνωσης “Stand With Us”, μίας «μη κερδοσκοπικής οργάνωσης» που ιδρύθηκε το 2001

και αποτελεί μια λομπίστικη ομάδα που προωθεί τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ, λειτουργώντας ως ‘Hasbara’, ένας εβραϊκός όρος που αναφέρεται σε δημόσιες προσπάθειες διπλωματίας για λογαριασμό του Ισραήλ.


Στο, για πολλούς, υπερ-σιωνιστικό ‘Stand With Us’, μίλησε και ο Alan Dershowitz, ο 78χρονος εβραϊκής καταγωγής, λίμπεραλ και υποστηρικτής των Δημοκρατικών, συγγραφέας, καθηγητής πανεπιστημίου και μεγαλο-δικηγόρος, (υπήρξε μεταξύ άλλων συνήγορος του διάσημου Αφροαμερικάνου αθλητή και ηθοποιού O. J. Simpson στην υπόθεση δολοφονίας της πρώην γυναίκας του και του δισεκατομμυριούχου εβραϊκής καταγωγής Jeffrey Epstein που κατηγορήθηκε για παιδεραστία και κύκλωμα ανήλικων σκλάβων του σεξ για τον ίδιον και τους διάσημους φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο Μπιλ Κλίντον) που αυτοπροσδιορίζεται ως «εκκοσμικευμένος Εβραίος» (secular Jew) και ο οποίος έχει κατηγορηθεί ως «αξιοσημείωτος ψεύτης» από τον Noam Chomsky και «serial λογοκλόπος» από τον Norman Finkelstein.


Εκεί είπε : «Λένε ότι οι Εβραίοι είναι πάρα πολύ ισχυροί, πολύ δυνατοί, πολύ πλούσιοι, ότι έχουμε τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, ότι έχουμε πάρα πολύ αυτό, πάρα πολύ εκείνο και συχνά απολογητικά αρνούμαστε την ισχύ μας και τη δύναμή μας. Μην το κάνετε αυτό!»


«Εμείς (“We”, προφανώς οι Εβραίοι) έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να επηρεάζουμε τη δημόσια συζήτηση, έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να ακουγόμαστε, έχουμε συνεισφέρει δυσανάλογα στην επιτυχία αυτής της χώρας (ΗΠΑ)».

Εδώ το βίντεο:
Ο επικριτικός στον σιωνισμό εβραϊκής καταγωγής σαξοφωνίστας, συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής Gilad Atzmon, σχολιάζει στο blog του:


"Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί ποιος περιλαμβάνεται σε αυτό το “WE” που έχει συμβάλει τόσο πολύ στην “επιτυχία” της Αμερικής. Είναι αυτός που αναφέρεται ως πελάτης του και στενός του φίλος Jeffrey Epstein που έγινε προαγωγός ανήλικων κοριτσιών στους ελίτ; Μήπως το “WE” περιλαμβάνει τον Alan Greenspan, που οδήγησε τη χώρα στην γενοκτονία της μεσαίας τάξης; Ή ίσως στο “WE” βρίσκονται όλοι εκείνοι οι Εβραίοι τραπεζίτες της Wall Street, όπως οι Goldmans, οι Sachs και οι Soroses - εκείνοι που, σε καθημερινή βάση, στοιχηματίζουν πάνω στο αμερικανικό μέλλον και την παγκόσμια οικονομία; Και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι στο “WE” ο Dershowitz περιλαμβάνει τον Haim Saban και τον Sheldon Adelson που έχουν καταφέρει να καταντήσουν την αμερικανική πολιτική απλά μια εσωτερική σιωνιστική υπόθεση.


Στον κόσμο μας, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Εβραίοι είναι «πολύ ισχυροί», «πάρα πολύ πλούσιοι» ή ότι «ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης.» Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι είναι σπάνια απολογητικοί για την εκτεταμένη και παραφουσκωμένη δύναμή τους. Στην πραγματικότητα, όπως ο Dershowitz, οι περισσότεροι Εβραίοι έχουν την τάση να καυχώνται για τις διάφορες πτυχές της εβραϊκής κυριαρχίας και, την ίδια ώρα που επαίρονται, χρησιμοποιούν κάθε τέχνασμα για να φιμώσουν οποιονδήποτε άλλο που δείχνει αυτή τη δύναμη. Όπως υποστηρίζω εδώ και πολλά χρόνια, η εβραϊκή δύναμη είναι η ικανότητα να καταστέλλεται η συζήτηση σχετικά με την εβραϊκή δύναμη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.