Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Το Σιωνιστικό σχέδιο για να επωφεληθεί το Ισραήλ από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας

Αποχαρακτηρισμένη Έκθεση της CIA: 25ετή σχέδια των ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση της Συρίας

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ»: ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 Το Ισραήλ έχει αποκαλύψει ένα νέο σχέδιο για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο στη Συρία – με απώτερο στόχο την εξασφάλιση των φυσικών πόρων.της. Το πρόγραμμα θα βασίζεται σε σημαντικές επενδύσεις από τις ΗΠΑ, την οικονομική επιβάρυνση που πιθανότατα θα πέσει στους ώμους του αμερικανικού κοινού.
MINNEAPOLIS- Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιοδήποτε άλλο έθνος παρεβαίνουν σε ένα Έθνος αναγκάζοντται να δικαιολογήσουν την εισβολή, ο όρος «οικοδόμηση του έθνους» χρησιμοποιείται συχνά σε περίοπτη θέση , μαζί με συχνά αμφίβολες αξιώσεις του ανθρωπισμού. Αν και η φράση «οικοδόμηση του έθνους» χρησιμεύει ως ένα χρήσιμο ευφημισμό – υπονοώντας ότι η καταστροφική δύναμη του πολέμου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κάτι εποικοδομητικό – είναι, στην πράξη, τίποτα περισσότερο από ενα παρατσούκλι για την νεοαποικιοκρατία.
Αλλά η ιστορία έχει δείξει, πως η δυσλειτουργία που χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί η οικοδόμηση του κράτους σε μια συγκεκριμένη χώρα συχνά προκαλείται από την ίδια την οντότητα που επιδιώκει να κάνει την «ανοικοδόμηση».
Οι 6ετής σύγκρουση στη Συρία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των προσπαθειών των διαφόρων κυβερνήσεων να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και στη συνέχεια να δημιουργήσουν εκ νέου ένα έθνος, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί σύμφωνα με τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Όπως πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει, τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης σε γεωπολιτικό και οικονομικό και στρατηγικό επίπεδο της Συρίας ξεκινούν απο τη δεκαετία του 1980, όταν η κυβέρνηση Reagan ανέλυσε τις δυνατότητες του συριακού καθεστώτος για αποσταθεροποίηση με ένα σκόπιμα προκλητικό τρόπο.
Όμως, από το 2006 μέχρι σήμερα, οι μακροχρόνιες προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία γιγαντώθηκαν με τη δημιουργία ανατρεπτικών τρομοκρατικών ομάδων ,προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσηςκαι άυξηση της παρούσας απειλής των ξένων επεμβάσεων – όλα με στόχο ναεκτοπίζοντας το σημερινό καθεστώς της Συρίας υπό την ηγεσία του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το Ισραήλ, ένα αποικιακό εθνο-κράτος που υπερασπίστηκε με συνέπεια οποιαδήποτε τις τρομοκρατικές ομάδες που θα μπορούσαν να καθαιρέσουν Άσαντ.
Το Ισραήλ έχει πλέον ανακοινώσει επίσημα το σχέδιό της για την «ανοικοδόμηση» της Συρίας. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και θα δώσει στο Ισραήλ αυτό που θέλει περισσότερο – την κυριαρχία των πλούσιων σε ενεργειακών αποθέματων και τα Υψώματα του Γκολάν.
Ο «Πόλεμος των Έξι Ημερών»
Ο ανταγωνισμός μεταξύ Συρίας και Ισραήλ είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την περιφερειακή πολιτική από τα μέσα του 20ου αιώνα, όταν ίδρυθηκε το Ισραήλ εξοντώνοντας την Παλαιστίνη, και όλο αυτό προκάλεσε μια σειρά πολέμων μεταξύ του εβραϊκού εθνο-κράτους με τους γείτονές του. Η εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών κατέληξε δεκαετίες αργότερα στο Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.
Αυτή η σύγκρουση σκοπό είχε την κατάσχεση της Συρίας, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου ,τα εδάφη τους δηλαδή, μετά από στρατιωτική ήττα των χωρών αυτών στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.
Αν και το Ισραήλ επέστρεψε τελικά μερικά από τα εδάφη που κατασχέθηκαν, συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο των Υψιπέδων του Γκολάν, κινούνται για να καταλάβουν πλήρως το έδαφος απο το 1981 με την κατασκευή των οικισμών και την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας της στην περιοχή.
Τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να αρνούνται επίσημα την κυριαρχία του Ισραήλ πάνω από τα Υψώματα του Γκολάν.
Τα δυο κράτη ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους για αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, εκτός από τρεις μεγάλες πολέμους μεταξύ των δύο χωρών, ο ανταγωνισμός μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ παίρνει πιο επιθετική μορφή – αν και συγκαλυμμένη – κινείται κατά του καθεστώτος Άσαντ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Σύμφωνα με διαρροή των Wikileaks, η συγκαλυμμένη υπονόμευση του Ισραήλ και η αποσταθεροποίηση της Συρίας ξεκίνησε από το 2006, όταν η ισραηλινή κυβέρνηση δημιούργησε ένα σχέδιο για να αποσταθεροποιήσει επιθετικά τη Συρία από μυστικές υπηρεσίες – με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας, και «μετριοπαθών Σουνίτών» .
Το σχέδιο επικεντρώνεται στη δημιουργία«κρίσης στο εσωτερικό της συριακής κυβέρνησης, δημιουργώντας μια εγχώρια απειλή απόισλαμιστές εξτρεμιστές, υποθάλποντας σεκταριστική βία και διαλύοντας την επιρροή του Ιράν σε αυτές και άλλες εγχώριες συγκρούσεις.
Όπως σημειώνεται η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί ότι, αν η Συρία«αποσταθεροποίηθεί, [το Ισραήλ] θα μπορούσε να είναι σε μια θέση όπου μπορεί να κρατήσει τα Υψώματα του Γκολάν για πάντα.
Το 2015, το Ισραήλ ανακοίνωσε τα σχέδιά του να πενταπλασιάσει το μέγεθος του υπάρχοντος πληθυσμού των εποίκων του περίπου σε 21.000 Ισραηλινοούς στο Γκολάν με την προσθήκη περισσότερων από 100.000 έποικοους από το 2020. Όπως σημείωσε η New York Times, το σχέδιο αυτό ήταν το έργο του «πολλών Ισραηλινών ηγέτών.»
grothia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.