Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Τι του γράφει για το… σόου της προσευχής του στην Αγιά Σοφιά


Ο Ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας», απέστειλε επιστολή στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, σχετικά με την απόφασή του να προσευχηθεί την Μ. Παρασκευή στην «μεγάλη Χριστιανική Εκκλησία».

Στην επιστολή του ο κ. Σπύρου, υπογραμμίζει ότι η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο, αλλά Χριστιανική Εκκλησία και γι΄αυτό ο Ερντογάν είναι «πλήρως καλυμμένος να προσευχηθεί στον ιερό χώρο, καθώς όπως σημειώνει «Οθωμανοί και Τούρκοι Σουλτάνοι έχουν προσευχηθεί στην Αγία Σοφία συνεχώς από το 1453 έως το 1934».

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει με νόημα, ελπίζει πως μετά την προσχευή, η «Αγία του Θεού Σοφία» θα καθοδηγήσει τον ίδιο και το λαό του να πράξουν το καλύτερο στο Δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Σας προτρέπουμε να το κάνετε, κύριε Πρόεδρε. Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο. Είναι Χριστιανική Εκκλησία. Εσείς, ως πιστός Μουσουλμάνος, από θρησκευτικής πλευράς είστε πλήρως καλυμμένος να προσευχηθείτε στην Μεγάλη Χριστιανική Εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Οθωμανοί και Τούρκοι Σουλτάνοι έχουν προσευχηθεί στην Αγία Σοφία συνεχώς από το 1453 έως το 1934», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του και καταλήγει:

«Πρόεδρε Ερντογάν, ελπίζουμε ότι μετά την προσευχή Σας στην Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η Αγία του Θεού Σοφία θα Σας καθοδηγήσει σε μια επιτυχή Προεδρική θητεία. Και θα καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους της χώρας Σας να πράξουν το καλύτερο για το έθνος Σας, στο Δημοψήφισμα που θα διενεργήσετε την Κυριακή, 16 Απριλίου 2017. Ο Θεός να Σας έχει καλά».

Σημειώνεται ότι παραλήπτες της επιστολής προς τον κ. Ερντογάν είναι:
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου και Κερκύρας, κ.κ.. Μάξιμος
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ.Τιμόθεος

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.