Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Στέλνουμε φρεγάτα μέσα σε τουρκικό ναύσταθμο την ημέρα του δημοψηφίσματος στη Τουρκία!


ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

του Γιάννη Πετρίδη

Με μια έξυπνη κίνηση του ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα τοποθετεί τις «καυτές» ημέρες του δημοψηφίσματος στη Τουρκία, κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Υ.Ερντογάν απειλεί «να ξαναρίξει τους Ελληνες στην θάλασσα» την φρεγάτα κλάσης MEKO 200HN F455 «Σαλαμίς» στην «καρδιά» του τουρκικού αμυντικού συστήματος:

Με την βοήθεια των ΗΠΑ στο κεντρικό στρατηγείο της Νάπολη, η ελληνική φρεγάτα αναλαμβάνει τη διοίκηση της δύναμης «Sea Guardian» του ΝΑΤΟ, και θα επιχειρεί στην ανατολική Μεσόγειο και θα ναυλοχήσει στον κύριο ναύσταθμο του Ακσάζ, όπου ορίστηκε ως τόπος συγκέντρωσης των πλοίων του ΝΑΤΟ από Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία.

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα παραμείνει στον τουρκικό ναύσταθμο μέχρι και την Κυριακή του δημοψηφίσματος, οπότε ως κεντρικό πλοίο διοίκησης, θα ολόκληρη την εικόνα και τον έλεγχο τουλάχιστον από το κεντρικό Αιγαίο, μέχρι την Κύπρο.

Και φυσικά θα καταγράψει οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση προετοιμασίας κίνησης. Φυσικά το πλήρωμα θα είναι σε μόνιμη κατάσταση επιφυλακής για άμεσο απόπλου, ενώ και οι αισθητήρες ενεργοποιημένοι.
Εν συνεχεία τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εκτελέσουν ασκήσεις στα νότια της Κρήτης.
Η ανάληψη των καθηκόντων διοίκησης από την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ συγκεκριμένη αλλαγή καθηκόντων κρύβει αρκετό παρασκήνιο, καθώς οι ΗΠΑ για να καθησυχάσουν τις ελληνικές ανησυχίες, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα στην Αγκυρα, όρισαν ως πλοίο διοίκησης την φρεγάτα «Σαλαμίς».
Η επιχείρηση «Sea Guardian» αποτελεί την μετεξέλιξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ “ACTIVE ENDEAVOUR”.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ανάλογη επιχείρηση στην ανατολική Μεσόγειο, είχε ανακοινωθεί με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ, κλάσης «S», αλλά τελικά αποστέλλεται η φρεγάτα «Σαλαμίς» η οποία είναι πολύ πιο σύγχρονη κι έχει ποιο σύγχρονα συστήματα διοίκησης κι ελέγχου, ως αντάλλαγμα για την ανάληψη της διοίκησης..

H συγκεκριμένη φρεγάτα και το πλήρωμά της, ξέρουν από «ειδικές» αποστολές, αφού είχαν συμμετάσχει στην εκκένωση της Τρίπολης και της Βεγγάζης από δυτικούς υπηκόους, ενώ το 2014 συμμετέχοντας στην άσκηση Noble Dina, παραλίγο να γίνει ο πρωταγωνιστής μιας τραγωδίας: Το βράδυ της 9ης Απριλίου ,γύρω στις 21.00 η φρεγάτα έπλεε ανοιχτά από τη Χάϊφα.

Είχε ολοκληρώσει την συμμετοχή της στην άσκηση Noble Dina στην οποία συμμετείχε μαζί με ναυτικές μονάδες από ΗΠΑ και Ισραήλ και ανέμενε το ξημέρωμα για να “δέσει” στο λιμάνι.

Το πλήρωμα μετά από την ένταση της συμμετοχής στην μεγάλη άσκηση βρισκόταν σε φάση σίγουρα πιο χαλαρή.

Η φρεγάτα έπλεε με χαμηλή ταχύτητα προσπαθώντας ουσιαστικά να “σκοτώσει” τον χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα για να μπει στο λιμάνι.

Περίπου στις 21.00 το βράδυ ο αξιωματικός που είχε βάρδια στη γέφυρα της φρεγάτας αντικαθιστωντας τον κυβερνήτη ,πετάχτηκε από τη θέση του και έδωσε καραυγάζοντας εντολή να στρέψει ο πηδαλιούχος όλο δεξιά .

Ταυτόχρονα έδωσε εντολή για “φουλ ταχύτητα”!

Έκπληκτοι όσοι ήταν στην γέφυρα είδαν σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που πρώτος είχε δει ο αξιωματικός.

Μια λάμψη σε χαμηλό ύψος να κινείται με ταχύτητα προς την φρεγάτα ,η οποία είχε ήδη αρχίσει να στρεφει με ταχύτητα προς τα δεξιά! Ήταν σαφές ότι επρόκειτο για κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας!!!

Στη φρεγάτα σήμανε συναγερμός ,ο κυβερνήτης ειδιποιήθηκε, το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους Ισραηλινούς, τα αμυντικά συστήματα του πλοίου ενεργοποιήθηκαν, όλα αυτά σε χρόνο δευτερολέπτων και με την “άγνωστη λάμψη” να προσεγγίζει το πλοίο και το σύστημα Phalanx, μάταια προσπαθούσε να εγκλωβίσει το βλήμα.

Το κατευθυνόμενο βλήμα, τελικά πέρασε από την πλώρη της φρεγάτας, σε απόσταση ασφαλείας προκαλώντας …μαζική ανακούφιση σ΄όσα μέλη του πληρώματος είχαν προλάβει να καταλάβουν τι ζούσαν!

  pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.