Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ποιος είναι ο Κινέζος Wu Tian Min: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα την έκδοσή του -Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ποιος είναι ο Κινέζος Wu Tian Min: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα την έκδοσή του -Κατηγορείται για κατασκοπεία
Για σωρεία ποινικών αδικημάτων όπως κατασκοπεία, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εξαγωγής όπλων, πυρομαχικών, ξέπλυμα χρήματος, ζητούν οι αμερικανικές αρχές από την Ελλάδα τον 52χρονο Κινέζο Wu Tian Min, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας και είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Η συζήτηση για την έκδοση του ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ωστόσο πιθανολογείται ότι θα αναβληθεί λόγω της γενικής απεργίας.
Σε βάρος του 52χρονου έχει σχηματιστεί  κατηγορητήριο του δικαστηρίου της περιφέρειας της κεντρικής Καλιφόρνιας καθώς φέρεται  ότι επιχείρησε να αγοράσει για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας, μια κεραία μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών.
Ειδικότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ζήτησε από τις ελληνικές αρχές,   να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ο 52χρονος, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος  νόμιμης ναυτιλιακής εταιρίας της χώρας του.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο εκζητούμενος κατηγορείται ότι ενδιαφέρονταν  να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί.
Αμέσως μετά το σήμα της πρεσβείας η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί τον Κινέζο, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε επαφή με εκείνους που θα του προμήθευαν τον εξοπλισμό της παρακολούθησης έναντι δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Το ραντεβού είχε κλειστεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αλλά μόλις ολοκληρώθηκε, ο 52χρονος συνελήφθη.
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.