Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Πιέσεις στον Τραμπ να αναγνωρίσει άμεσα τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Πιέσεις στον Τραμπ να αναγνωρίσει άμεσα τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Κάτι που ήδη έχει εξαγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κόντρα στα σχέδια των νεοταξιτών, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας του μοναδικού εβραϊκού κράτους.

Μάλιστα η Διεθνής Χριστιανική Πρεσβεία Ιερουσαλήμ (ICEJ) κάλεσε τον Πρόεδρο Donald Trump να διορθώσει μια "ιστορική αδικία" και να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας από τον ίδιο να μην απογοητεύσει εκείνους που τον πίστεψαν από την πρώτη στιγμή ότι θα το έκανε.
Συγκεκριμένα σε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, οι Χριστιανοί Σιωνιστές προτείνουν:
1) Κατ 'αρχάς, συμβουλευτείτε στενά την ισραηλινή κυβέρνηση για να συζητήσετε διάφορες πτυχές μιας τέτοιας κίνησης και να συντονίσετε τα απαραίτητα βήματα, καθώς και διμερείς απαντήσεις σε τυχόν προκλήσεις ασφάλειας.
2) Δεύτερον, να συναντηθείτε με αξιωματούχους από αραβικά και μουσουλμανικά έθνη να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους και να επιτύχουν τη συνεργασία τους. και
3) Τρίτον,συνεννοηθείτε με τις φιλικές προς τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ χώρες οι οποίες ενδέχεται να είναι ανοικτές για να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους και στην Ιερουσαλήμ.
Το τρίτο βήμα θα είναι και το καταλυτικό προκειμένου να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη από πολλά κράτη που θα αναγνωρίσουν επίσης τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Οι λαοπρόβλητοι τίτλοι όπως "μελλοντική παγκόσμια πρωτεύουσα" ή μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς , δεν συγκινούν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσα στο καλοκαίρι φαίνεται να παίρνει την ιστορική απόφαση μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας, "σβήνοντας" τα όνειρα της Νέας Τάξης για παρέμβαση του ΟΗΕ και της UNESCO στην πόλη.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.