Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Η αυτοκινητοβιομηχανία Bentley δεν θα χρησιμοποιεί προϊόντα από ζώα, στις δερμάτινες επικαλύψεις του εσωτερικού των αυτοκινήτων της, αναφέρει ότι θα κάνει χρήση δέρματος μανιταριού και μέδουσας, για να καλύψει τη νέα vegan τάση και τρόπο ζωής των πελατών της ΦΩΤΟΣ


Η αυτοκινητοβιομηχανία  Μπέντλει ή επίσημα Bentley Motors Limited, που εδρεύει στο Κρου του Ηνωμένου Βασιλείου,
εξετάζει καινοτόμα υλικά, χωρίς προϊόντα από ζώα, για τον εσωτερικό χώρο των αυτοκινήτων της.
Προτείνει τη δερμάτινη επένδυση -"ντύσιμο" με πολυτελές ύφος-  με δέρμα μανιταριού.
Το δέρμα μανιταριού κατασκευάζεται από τα "καπάκι" των μυκήτων,  είναι ιδιαίτερα μαλακό και έχει αντι-βακτηριακές ιδιότητες. (παράγεται από αρκετές νέες επιχειρήσεις ρουχισμού-καπέλα, αξεσουάρ κλπ)
Τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά,  χωρίς τη χρήση προϊόντων από ζώα, είναι η νέα τάση και το “peak trend” vegan lifestyle πολλών πελατών της.
Σύμφωνα με την  Auto  Express,   ο Stefan Sielaff,  διευθυντής σχεδιασμού της εταιρείας Bentley (© bentleymotors.com) δήλωσε στο "Future of the Car Summit", στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, ότι δεν μπορείς να πουλήσεις ένα προϊόν που περιέχει προϊόντα ζώου, όπως ένα Bentley αυτοκίνητο, που διαθέτει 20 διαφορετικές δερμάτινες επικαλύψεις, σε πελάτη που έχει vegan τρόπο ζωής.
Η Crewe-headquartered εταιρεία Bentley, η οποία αποτελεί θυγατρική του γερμανικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων Volkswagen AG από το 1998, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει διάφορα υλικά, τα οποία δεν έχουν ακόμη βγει στη μαζική αγορά.
"Εμείς θα παρουσιάσουμε σύντομα μια Bentley με  vegan εσωτερικό,  αυτό θα σας δώσει μια πολυτελή αίσθηση, αλλά με διαφορετικό τρόπο - θα χρησιμοποιήσουμε πρωτείνη μέδουσας και δέρμα  μανιταριού" είπε ο Sielaff.
 «Έχουμε μιλήσει με vegan πελάτες, στην Καλιφόρνια κυρίως,  από όπου μας ρωτούσαν τι μπορούμε να τους δώσουμε. Κάνουμε πολλά custom-made και coach-built λύσεις, σε συνδυασμό με τους συναδέλφους μας στην [κατασκευαστές αμαξωμάτων] Mulliner, και ως εκ τούτου, θέλουμε να ικανοποιήσουμε αυτούς τους πελάτες , επειδή είναι στην κορυφή της νέας τάσης (μόδας)»
έχουν παραχθεί πολλά δείγματα  (μεμονωμένα κομμάτια) από  διαφανές δέρμα μέδουσας, σαν απόδειξη για αυτό που εννοούμε, αλλά τεχνολογικά υπάρχουν μερικά εμπόδια για να παραχθούν περισσότερα.      [φωτο : δέρμα μέδουσας "jellyfish leather "© yuriikasao.com]

η Bentley είναι μια από τις πιο ακριβές μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο, με το φθηνότερο μοντέλο --της σειράς του λιανικού εμπορίου-- του 2017 να κοστίζει πάνω από $ 180,000, με εσωτερικό και τεχνικές προσαρμογές που είναι σε θέση να εκτοξεύσουν  την τιμή σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1919, δεν είναι η πρώτη που αναζητά vegan φιλικό μοντέλο.
Πέρυσι, ο νεόπλουτος  κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, στις ΗΠΑ κέρδισε την έγκριση της PETA   (σφραγίδα "PETA seal of approval")  με το  πρώτο vegan εσωτερικό του αυτοκινήτου, αν και περιορίστηκε να χρησιμοποιήσει μόνο συνθετικό δέρμα. Αρκετοί από τους γερμανικούς γίγαντες αυτοκινήτων, προσφέρουν επίσης παρόμοιες επιλογές.
πηγή 13-5-17
https://www.rt.com/viral/388265-bentley-leather-vegan-jellyfish/


 http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/05/bentley-vegan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.